Rukometaši poraženi u Kostolcu

Rukometaši Radničkog su poraženi u 7. kolu plej-ofa Arkus lige u Kostolcu od domaćina, ekipe  Rudara rezultatom 32:29, poluvreme 16:11. I pored poraza, Radnički je ostao na sedmom mestu tabele plej-ofa sa 3 osvojena boda.

Kragujevčani su put Kostolca krenuli u oslabljenom sastavu, ali čvrsto rešeni da se bore do samog kraja i pokušaju da osvoje nove bodove.Sam početak utakmice je protekao u početnom ispitivanju snaga, gde su se rivali smenjivali u vođstvu sve do isteka prve trećine poluvremena (4:4,10.min). Od tog trenutka, domaćin preuzima inicijativu, dok Radnički ne koristi par uzastopnih napada i u 18. minutu na semaforu stoji rezultat 10:6. Vođstvo je opustilo domaće igrače, igrali su strpljivo u napadu, često do granice pasive i održavali rezultatsku prednost sve do kraja prvog dela igre, koji su rešili u svoju korist rezultatom 16:11.

I drugi deo igre je počeo rezultatskom ravnotežom. Radnički nikako nije uspevao da se rezultatski uključi u trku za bodove. Širina klupe domaćina i adekvatne izmene su im omogućile lagodnost u igri. Par puta su uporni rukometaši Radničkog uspevali da smanje na 3 gola razlike, no Rudar je uvek nalazio način kako da vrati stečeno vođstvo. U 56. minutu pogotkom Barudžića Kragujevčani prilaze na minus 2 (29:27). I kada se očekivalo da Šumadinci, majstori dramatičnih završnica, odvedu utakmicu u neizvesnost, Rudar je uspeo da sa dva gola vrati potrebnu prednost i sigurnom igrom osvoji prva dva boda u plej-ofu, krajnjim rezultatom 32:29.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Nenad Nedeljković sa 7 pogodaka, dok je kod Radničkog tradicionalno golgeterski najraspoloženiji bio Miloš Barudžić sa 9 postignutih golova.

Igrač utakmice : Bojan Rađenović ( Rudar)

RK Rudar –RK Radnički: 32:29 (16:11)

Kostolac: hala “Kostolac” Gledalaca : /
Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić
Sedmerci: Rudar 2 (1), Radnički 3 (2)
Isključenja: Rudar 12 min, Radnički 4 min

Rudar: Vuković (10 odbrana), Murina 1, Merdović, Tica 3, Savković, Panić 5, Ristić 4, Dimitrijević, Đukić 2, Stanković, Đorđević, Dimitrijević, Milošević 5, Nedeljkov 5, Tatari, Nedeljković 7.

Radnički :  Vuković 2, Stošić 1, Prodanović, Mutavdžić 3, Gemaljević (7 odbrana), Dobrosavljević, Petrović (5 odbrana,1 sedmerac), Barudžić 9, Utvić 1, Stevanović, L.Đerić 4, Stanojev 5, Bogdanović 4, S.Đerić.

Rukometaše Radničkog očekuje završni turnir Kupa Srbije, gde će u polufinalu ukrstiti koplja sa sedmostrukim, uzastopnim prvakom Srbije, ekipom Vojvodine iz Novog Sada.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar