RK Radnički ponosan na reprezentativce iz svojih redova

Za nepunih 5 godina postojanja, rukometni klub Radnički je najveću pažnju, osim postizanja vrhunskih sportskih rezultata, posvetio omladinskoj školi i stvaranju igrača, jer je to jedna od esencija bivstvovanja sportskog kolektiva. Postavši deo Sportskog privrednog društva Radnički, klub je napredovao organizaciono i infrastrukturno i stvoreni su svi preduslovi za nesmetani napredak u svim aspektima kluba. Studiozan rad edukovanih trenera je počeo da daje vidljive rezultate, što se odrazilo na činjenicu da su igračice i igrači iz pogona kluba iz srca Šumadije zapali za oko selektorima reprezentacije Srbije u svim kategorijama.

Ponosni smo na rad trenera u Rukometnom klubu Radnički, jer smo u svim kategorijama od pionira do seniora, u sezoni 2020/2021 iznedrili reprezentativce Srbije. Jedinstveni osećaj kada znate da neki mladi iz Radničkog Kragujevac imaju priliku da predstavljaju svoju zemlju. U mesecima koji su iza nas, kada su zbog pandemije bili uskraćeni za normalno školovanje, kada nisu radili bioskopi, pozorišta i kafići, SPD Radnički je bilo gotovo jedino mesto gde su ti mladi ljudi, kvalitetno provodili svoje vreme, družeći se i učeći puno o sportu i životu. Vratili su nam na najbolji način, nije krio zadovoljstvo generalni direktor SPD Radnički Bojan Ilić.

Ćinjenica za ponos je podatak da je svoju šansu u reprezentativnim selekcijama Srbije dobilo 26 članova kluba, što je dovoljan dokaz da je kragujevački rukomet na odličnom putu da postane jedan od sportskih brendova Srbije, što predstavljaju i reči direktora rukometnog kluba Radnički Stavre Raškovića:

Rukometni klub Radnički je u obe sekcije odredio kao jedan od strateških ciljeva organizaciju sopstvene škole rukometa, rad sa mlađim kategorijama i stvaranje igrača. Sada, nakon izvesnog vremenskog perioda, kada imamo za jedan mlad klub, impozantan broj naših članova zastupljen preko seniorske, juniorske, kadetske, pionirske, sve do regionalnih reprezentacija centralne Srbije gde se okupljaju naša deca, izuzetno smo ponosni na taj podatak. Najponosniji smo na činjenicu da je naše dvoje igrača zavredelo pozive u seniorsku selekciju, Ilija Bogdanović kod Tonija Đerone i Milijana Stošić, koja je skrenula pažnju novog selektora Uroša Bregara, kao i to da je trener Rodoljub Kurandić pomoćni trener ženske juniorske reprezentacije. Ono što sa sigurnošću mogu da potvrdim je da će i u budućnosti apsolutni prioritet Radničkog biti rad sa mladima i pravljenje novih reprezentativaca i nadam se da će u dogledno vreme okosnica naših ekipa biti igrači ponikli u našem klubu.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar