Ribolovci iz Trstenika pobednici ovogodišnjeg Kupa Šumadije

Pobedu na tradicionalnom takmičenju u ribolovu Kup Šumadija odnela ekipa sportskih ribolovaca iz  Trstenika, drugo mesto pripalo je takmičarima iz Paraćina, a treće timu iz Aranđelovca. Uručenju nagrada pobednicima prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport koji je istakao da današnja tradicionalna takmičenja imaju još i veći značaj jer su članovi kragujevačkog ribolovačkog kluba, Dejan Rajić, Ivan Pavlović i Nemanja Damnjanović  i ove godine bili deo reprezentacije koja je sa Svetskog prvenstva ponovo donela zlato.

Pored toga što Udruženje sportskih ribolovaca Šumadija ima finansijsku podršku za programe na godišnjem nivou, imaće i oslonac za realizaciju svih drugih aktivnosti jer nam je stalo da imamo klub koji se bavi ovim sportom a istovremeno radi na podizanju ekološke svesti, posebno mladih i očuvanju ribljeg fonda i prirode, rekao je Stevović, član Gradskog veća i zahvalio se na kooperativnosti i posvećenom očuvanju kluba i stvaranju regrutne baze jer klub okuplja sve veći broj mladih ribolovaca. Stevović je čestitao pobednicima takmičenja i istakao da Grad Kragujevac prati i ponosi se uspesima sportista.

Pored sportskih ribolovaca stručni tim reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Španiji  činili su Bojan Rajić, Željko Bogdanović iz Čačka i od Goran Crnoglavac. Prema rečima Dejana Rajića, odbrana titule svetskog prvaka je bila zahtevna jer je konkurencija bila jaka. Takmičićemo se i sledeće godine u Francuskoj a do tada imamo dovoljno vremena za dobre pripreme.

Paralelno sa Kupom Šumadije održano je najstarije takmičenje ribolovaca, tradicionalni Tromeč gradova pobratima Niša, Jagodinei Kragujevca u kojem se takmiče sve kategorije a pobedu je odnela Šumadija. Drugo mesto pripalo je Nišlijama, treće Jagodincima. Među takmičarima ove godine bilo je šestoro dece koji čine podlmadak, istakla je predsednica Udruženja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar