Remi u petoj proveri

Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša nisu uspeli da nastave niz pobeda u pripremnim utakmicama, pošto su danas u petoj proveri remizirali sa ekipom Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi – 2:2 (0:0).

Nakon četiri uzastopne pobede u dosadašnjem delu priprema, izabranici Darka Milisavljevića su u petoj proveri naišli na vrlo dobro pripremljenu i ukomponovanu ekipu Sloge 33, koja se pokazala kao “tvrd orah” i uspela je da odoli Kragujevčanima.
Iako su “crveni” u većem delu susreta imali terensku inicijativu, gosti su ipak prvi došli do vođstva sredinom drugog poluvremena. Usledio je preokret u režiji dvojice mladih napadača Radničkog 1923 Simovića i Maksimovića, da bi petnaestak minuta pre kraja utakmice Đorđević poravnao na 2:2 i tako postavio konačan rezultat ovog zanimljivog susreta, odigranog na veštačkoj podlozi pomoćnog terena stadiona “Čika Dača”.

U prvom poluvremenu nije bilo previše detalja vrednih pomena. Radonjić je u dva navrata zapretio Tanasijeviću nakon lukavih proigravanja od strane danas izuzetno raspoloženog Ognjena Ilića, koji je i sam imao jedan dobar pokušaj u 22. minutu kada je lopta prohujala pored stative. Lepu priliku imao je i Slađan Nikodijević u 13. minutu, kada nije uspeo da kazni nešto lošiju procenu gostujućeg golmana.
Sa druge strane, fudbaleri Sloge 33 su tokom prvih 45 minuta pripretili samo u dva navrata. Najpre je u 26. minutu Reljić direktnim udarcem na gol iz skraćenog kornera pokušao da iznenadi Savića, a potom je u finišu prvog dela susreta Ilić šutirao glavom posle prekida, ali nije bio precizan.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme bilo je znatno sadržajnije i rezultatski zanimljivije.
Radnički 1923 je nastavio da diktira tempo igre, dok su se gosti umešno branili i vrebali svoju šansu za gol iz kontranapada i prekida.
I dočekali su je u 59. minutu, kada je nakon jedne munjevite kontre po levoj strani Živanović savladao Raičevića i doneo Petrovčanima početnu prednost.

Primljeni gol nije demoralisao izabranike Darka Milisavljevića, već ih je samo dodatno motivisao da pojačaju pritisak na gol protivnika.
U 69. minutu Tomislav Todorović je uzdrmao stativu posle jedne prelepe akcije u kojoj je učestovala nekolicina igrača kragujevačkog tima.
Konačno se mreža srpskoligaša iz Petrovca na Mlavi zatresla u 70. minutu. Nesporazum gostujućeg štopera i golmana kaznio je omladinac Simović, postigavši svoj drugi gol za prvi tim Radničkog 1923 na ovim pripremama.

Simovićev pogodak predstavljao je svojevrsni prolog za totalni preokret, koji je usledio samo dva minuta kasnije, kada je posle kornera koji je izveo Todorović, Đorđe Maksimović poslao loptu u mrežu za 2:1.
Da je i gostima prekid jedno od jačih oružja bilo je jasno u 76. minutu, kada je nakon udarca iz ugla napadač Đorđević nadvisio odbranu Kragujevčana i postavio, kako se ispostavilo, konačnih 2:2.
Do kraja utakmice nije bilo većih prilika za promenu rezultata. Vredi pomenuti situaciju iz 81. minuta kada je Cvetković uputio oštar udarac ka gostujućem golu, a Rađen nije uspeo da skrene loptu u mrežu. Na drugoj strani zapretio je visoki Radovanović posle kornera, ali srećom po naš tim nije bio precizan.

Sledeću proveru fudbaleri kragujevačkog prvoligaša imaće u subotu od 14 časova protiv Jedinstva iz Uba.

RADNIČKI 1923 – SLOGA 33 2:2 (0:0)

KRAGUJEVAC
Pomoćni teren stadiona “Čika Dača”
Gledalaca: 150
Sudija: Lazar Stojmirović (Kragujevac)
Pomoćnici: Marko Jevremović, Pavle Vasilijević (takođe iz Kragujevca)
Strelci: Simović u 70. i Maksimović u 72. minutu za Radnički 1923, a Živanović u 59. i Đorđević u 76. minutu za Slogu 33

RADNIČKI 1923: Savić, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Mijatović, Ćirović, Kovačević, Ilić, Radonjić, Nikodijević. Igrali su još: Raičević, Rađen, Milikić, Popović, Vidović, Aleksijević, Todorović, Maksimović, Cvetković i Simović.

SLOGA 33: Tanasijević, Doderović, Drecun, Ilić, Stević, Martinović, Nedinić, Reljić, Pavlović, Jovanović, Đorđević. Igrali su još: Obradović, Miloradović, Sremčević, Milošević, Radovanović, Životić, Nikolić i Živanović.

Izvor : FK Radnički 1923

Post Author: Milan

Ostavi komentar