Rekonstrukcija svlačionica FK „Sloboda“ u Donjim Grbicama

Predrag Stevović član Gradskog veća za sport obišao je danas radove na rekonstrukciji svlačionica Fudbalskog kluba „Sloboda“ u selu Donje Grbice. Sredstva je obezbedio grad Kragujevac.

Svesni smo svih problema u amaterskom fudbalu i ovakvim finansijskim merama, kroz poseban program finansiranja, kojim sada pomažemo FK „Slobodu“, kao i podizanjem i rekonstrukcijom sportske infrastrukture, radimo na daljem razvoju bazičnog fudbala u Kragujevcu, rekao je Stevović tom prilikom.

Bazični fudbal predstavlja 99 posto fudbalskog sporta i u Kragujevcu je zasnovan na tri gradske lige. Posebno je živ i aktivan na seoskom području, u kojima je fudbal žila kucavica društvene interakcije meštana. Tu imamo realnu potrebu  za uključivanjem svih subjekata, mada i meštani pomažu na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima. Na ovaj način se delom zaustavlja i migracija mladih iz sela u grad. Fudbal je u selu uvek bio više od igre, zato i gradonačelnik Nikola Dašić posebno podržava razvoj ruralnog sportskog infrastrukturnog opremanja, poručio je Stevović.

Zahvaljujući se na podršci grada, Ivan Pavlović član uprave FK „Sloboda“ kazao je da ulaganje u sportsku infrastrukturu za mlade predstavlja mnogo više od sporta i rekreacije. Trenutno se u postojećim svlačionicama spuštaju plafoni i sređuje pod, čime se stvaraju mnogo bolji uslovi za klub koji je prvi na tabeli. Članovi kluba iskoristili su priliku da ukažu i na druge probleme, a jedan od njih je i sređivanje terena za viši rang takmičenja. Stvaranjem takvih uslova sigurni su da će klub privući i mnogo više mladih koji inače redovno dolaze na sve utakmice.

Post Author: Milan

Ostavi komentar