Rekonstrukcija dečijeg igrališta i terena na otvorenom u Stragarima

U okviru redovnog obilaska sportske infrastrukture i dečijih igrališta, Predrag Stevović član Gradskog veća za sport danas je boravio u podrudničkoj varošici Stragari, udaljenoj od Kragujevca oko 30 kilometara. Fiskulturna sala u OŠ „Julijana Ćatić“ koja se prostire na 1535 kvadratnih metara nije u funkciji, zbog problema sa parketom. Najstarija škola u ovom delu Šumadije ima 80 – tak učenika koji su tako uskraćeni za časove fizičkog vaspitanja.

Ova poseta je prilika da detektujemo probleme, da vidimo sa čime raspolaže MZ Stragari, šta su prioriteti i šta grad Kragujevac može da uradi, rekao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport.

Dečija igrališta su u očajnom stanju i to je nedopustivo, tako da ćemo u najkraćem mogućem roku rešiti jedan od urgentnih problema. Slična je situacija i sa terenima na otvorenom, gde table i koševi nisu u najboljem stanju.

Fiskulturna sala svojim kapacitetom može da zadovolji brojne velike sportske kolektive, a ne samo učenike. Kada rešimo problem sa parketom, vrhunski sportisti mogli bi da koriste ovu salu kao trenažni centar.

Pokušaćemo da nađemo rešenje za ovaj problem i nastavićemo da ulažemo u MZ Stragari. Sve je ovo grad Kragujevac i ovo su njegovi kapaciteti. Mi moramo da ulažemo u sportsku infrastukturu na ruralnom području, kako bi deci obezbedili pristojne uslove za rekreaciju, sport i igru.

Grad Kragujevac je u toj oblasti odredio neke prioritete za ovu godinu, ali ćemo probati da u Stragarima prvo sredimo dečije igralište, a onda da se bavimo otvorenim terenima.

Prema rečima Radoslava Tošovića predsednika Saveta MZ Stragari, najviše su uskraćena deca, koja su u fiskulturnoj sali provodila najviše vremena. Ovaj objekat koristila su i deca iz okoline Stragara. Skoro 20 godina ništa nije rađeno u sali.

Sala ima dobre uslove i centralno grejanje, pogodna je kako za amatere, tako i za profesionalne sportiste, zbog čega računamo na podršku grada Kragujevca u njenoj rekonstrukciji, poručio je Tošović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar