Radnički uspešno organizovao jubilarni Svetosavski turnir

Svojstvenost Rukometnog kluba Radnički, po čemu zauzimaju visoko mesto na rukometnoj mapi Srbije je posvećenost u radu sa mlađim kategorijama i organizacija raznih manifestacija vezanih za promociju rukometa među mlađom populacijom. Ono po čemu je klub iz srca Šumadije već postao poznat i izgradio kao brend je Svetosavski turnir, koji je u nedelju 21. januara održan po peti put i tako proslavio mini jubilej. Iz godine u godinu, turnir i sama organizacija podiže lestvicu na sve veći nivo.

Kao i prethodne godine, turnir je održan na dve lokacije. U Sali Druge kragujevačke gimnazije su najmlađi rukometaši i rukometašice iz 12 klubova podelili megdan u mini rukometu, dok su u hali Jezero koplja ukrstile ekipe generacije 2009. i mlađe, po četiri ekipe u obe konkurencije. Svetosavski turnir je okupio preko 350-oro dece, a Radnički se po ko zna koji put predstavio kao sjajan organizator i domaćin.

Drage devojčice i dečaci, prvenstveno se Vama zahvaljujem, jer bez vas ovaj turnir ne bi bio ono što jeste, a najveću zahvalnost dugujem organizatoru koji je dokazao da je odigravanje ovog turnira jedna od neizostavnih aktivnosti SPD Radnički. Ono što bih želeo da Vam poručim je da su ovakvi turniri zaista jedno bogatstvo i iskreno se nadam da ćete odavde poneti lepe uspomene, jer Kragujevac nije samo grad sporta, već i univerzitetski centar i možda će biti prilike da jednog dana odlučite da vežete Vašu budućnost za naš grad. Ovaj turnir je naša najveća opomena da pored raznih komunalnih ulaganja, najveća investicija upravo bude sport. Najveća mi je želja da uspeh u takmičenju ne budu samo medalje koje ćete poneti oko vrata, već da ponesete najlepše uspomene iz grada Kragujevca. Proglašavam ovaj turnir otvorenim, izneo je svoje impresije i svečano otvorio Svetosavski turnir Aleksandar Lazović, savetnik u privremenom organu grada Kragujevca.

U konkurenciji mini rukometa se ne vode rezultati, tako da su svi učesnici dobili medalje i zahvalnice kao uspomenu na ovaj rukometni spektakl.

U ženskoj konkurenciji, zlatnu medalju i prvo mesto je osvojila ekipa Naise iz Niša, drugo mesto je pripalo Mladom Radniku iz Radinca, treće su bile rukometašice Radničkog, a četvrte Medicinara iz Šapca.

U muškom delu turnira oreol pobednika je pripao selekciji domaćina, ekipi Radničkog, druga je bila reprezentacija RSCS (rukometni savez centralne Srbije), treće je osvojio tim Omladinca iz Gornjeg Milanovca, dok je četvrto pripalo ekipi Mladosti iz Niša.

Svečanoj ceremoniji podela trofeja i završnice turnira je prisustvovao i član privremenog organa grada Kragujevca, Predrag Stevović, kome je pored dodele zlatnih medalja, pripala i dužnost da zatvori turnir.

Počastvovan sam što stojim ovde ispred Vas i izuzetno zadovoljan onime što sam video, kao i prilici da uručim trofeje najboljima. Čestitam još jednom Rukometnom klubu Radnički na sjajnoj organizaciji i pozitivnoj atmosferi, kao i na svemu što čine u cilju razvoja rukometa, ne samo u Kragujevcu, već i regionu. Svim ekipama čestitam na osvojenim medaljama i priznanjima, uz jednu poruku – vidimo se dogodine!

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar