Radnički u velikom stilu otvorio sezonu

Kompletna rekonstrukcija kragujevačkog tima u prethodnih 6 meseci i dovođenje mladog, a iskusnog trenera, Stevana Mijovića, će izgleda doneti rezultat i radovanje vernoj košarkaškoj publici. Pred oko 1000 simpatizera, Crveni su odigrali maestralan meč i zabeležili ubedljivu pobedu protiv Klika iz Arilja, rezultatom 110:75. Kretanje rezultata je ovog puta u drugom planu, a ono što raduje i uliva nadu je neverovatno angažovanje i energija igrača tokom svih 40 minuta utakmice.

Košarkaši Radničkog su prikazali nesebičnu igru, uvek tražeći pas više i najbolje rešenje u napadu, dok je odbrana 35 minuta bila noćna mora za protivnika (uz zasluženo opuštanje u poslednjih 5 minta). Naročito treba istaći drugi period igre gde je gostima dozvoljeno svega 10 poena naspram datih 31. U tom momentu je već bilo jasno da se pobeda ne dovodi u pitanje, ali ni laganih 29 razlike na poluvremenu nisu opustili domaće igrače. Naprotiv, odigrali su još jače i još bolje i sredinom 4. perioda stigli i do maksimalnih plus 41.

Svaki pojedinac je dao svoj doprinos pobedi, ali se mora istaći fantastična partija Mihaila Jovičića, koji je sa 21 poenom, 7 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte bio MVP uz ukupan indeks korisnosti 34 i to za svega 25 minuta provedenih u igri. Mihailo Todorović je ostvario double-double učinak sa 10 poena i 12 skokova. Đuro Dautović je postigao 17, Filip Branković 15, a kapiten Marko Đerasimović 13 poena.

U gostujućem sastavu, najbolji od ostalih je bio kapiten Miloš Nedeljković sa postignutih 24 poena (8 trojki).

Radnički u narednom kolu gostuje ekipi Joker u Somboru, u subotu 15. oktobra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar