Radnički u Splitu nastavlja trku za F8 Lige šampiona

U derbiju za četvrto mesto i plasman na „fajnal-ejt“ Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog gostuju Jadranu iz Splita, u utorak od 19 časova.

Kragujevčani su trenutno na deobi prvog mesta sa grčkim Vuljagmenijem, sa po sedam osvojenih bodova, dok im Splićani dišu za vratom sa jednim manje.

– Ovo je još jedan od derbija koji odlučuju za četvrto mesto i plasman na „fajnal-ejt“. Pobeda donosi ogroman korak napred ka završnom turniru, ali ne rešava sve, kao što to ne čini ni poraz. U trouglu sa Jadranom i Vuljagmenijem imamo kiks sa Grcima, pa su nam svi bodovi bitni i moramo da pobedimo Jadran ili Vuljagmeni u gostima, uz dobre rezultate kod kuće – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Iako se ove sezone nisu sastajali, timovi se dobro poznaju iz prošlogodišnjih okršaja u Ligi šampiona i Regionalnoj ligi. Jadran je neznatno izmenio sastav. Ekipa je uglavnom sačinjena od hrvatskih reprezentativaca, a pred ovu sezonu ih je napustio samo Rus Konstantin Harkov, dok su stigli Marin Tomasović iz Juga i povratnik iz inostranstva Ivan Domagoj Zović.

– Ovo nam je najbitnija utakmica u ovom periodu sezone. U poslednje tri utakmice Regionalne lige nismo bili u kompletnom sastavu, jer je nekoliko igrača bilo bolesno, biće sigurno teško, ali daćemo sve od sebe da pobedimo u ovom bitnom meču za plasman na „fajnal-ejt“. Očekuje nas jako teško gostovanje, jer je Jadran odlična ekipa, sastavljena od veoma kvalitetnih hrvatskih reprezentativaca. Mislim da će odbrane odigrati veliku ulogu u ovom duelu, pokušaćemo da se skoncentrišemo što bolje i da u tim defanzivnim momentima prelomimo utakmicu – rekao je Nemanja Vico, centar Radničkog i reprezentacije Srbije.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sportklubu 3.

Post Author: Milan

Ostavi komentar