Radnički u finišu sezone jači za iskusnog internacionalca

U želji da bude što je moguće konkurentniji u samoj završnici sezone, Košarkaški klub Radnički je u poslednjim danima prelaznog roka angažovao još jednog novog igrača. Radi se o Milošu Macuri, iskusnom krilnom centru bogate internacionalne karijere, koji je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja tekuće sezone.
Macura ima 30 godina, visok je 211 centimetara, a pre dolaska u Radnički igrao je u Tunisu.
Ovaj pravi košarkaški globtroter je tokom svoje igračke karijere promenio jedanaest država i četiri kontinenta. Igrao je u Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Španiji, Rusiji i na Kipru, zatim u Iranu, Bahreinu i Tunisu, bio je polaznik američkog koledža Treveka, dok je u Srbiji odigrao samo jednu sezonu, i to u dresu zemunske Mladosti.
Macura ističe da se veoma brzo dogovorio sa čelnicima Radničkog o budućoj saradnji i da se nada da će svojim bogatim igračkim iskustvom doprineti dobrim rezultatima ekipe u finišu takmičarske sezone.
Ja sam se pre desetak dana vratio iz Tunisa u Srbiju sa statusom slobodnog igrača. Tada me kontaktirao moj agent i ponudio mi opciju da dođem u Kragujevac, koja mi se odmah dopala. Znam da je Radnički tokom čitave sezone imao dosta pehova, ali sam uveren da ćemo uspeti da dobijemo one najvažnije utakmice u finišu sezone, kako bismo osigurali opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, poručio je novi član kragujevačkog tima.
U Radničkom se nadaju da će se čitav proces oko registracije novog igrača okončati u što je moguće kraćem roku i da će Macura biti u sastavu ekipe već na predstojećoj utakmici sa Dunavom u nedelju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar