Radnički u finalu Regionalne lige!

Kragujevac večeras slavi !

Vaterpolisti Radničkog napravili su ogroman uspeh već na startu finalnog turnira Regionalne A1 lige, u Zagrebu, pošto su u polufinalu eliminisali branioca trofeja, favorizovanu domaću ekipu Mladosti, posle peteraca (14:13), nakon što je u regularnom delu bilo nerešeno – 8:8. Kragujevčani će tako sutra igrati u finalu protiv boljeg iz drugog polufinala između dubrovačkog Juga i splitskog Jadrana.

I sam start nagoveštavao je tvrdu utakmicu. Igralo se veoma borbeno, a golmani Ivan Marcelić i Lazar Dobožanov odlično su branili u prvom poluvremenu, pa je viđen mali broj golova – 3:1 za domaće. Marcelić je već na polovini utakmice imao 10 odbrana, dok je Dobožanov upisao dve manje. Bekovi Radničkog vodili su veliku borbu sa sjajnim centarskim tandemom Kozmin Radu – Josip Vrlić i nisu dozvoljavali protivniku da se ozbiljnije „odlepi“.

Zagrepčane je u vođstvo doveo reprezentativac Lovre Miloš posle četiri minuta igre, a prednost je udvostručio Matijas Biljaka, pogotkom sa dva igrača više u finišu prve deonice (2:0). Kragujevčani su led probili tek nakon dva minuta u drugoj četvrtini, snažnim udarcem Marka Radulovića (2:1), ali je domaćin ipak otišao na „plus dva“ golom Vrlića sa igračem više.

Šumadinci su se potpuno vratili u igru već na startu drugog poluvremena, kada su dva napada zaredom iskoristili Strahinja Rašović i Marko Radulović (3:3). Odlični bek Andro Bušlje vratio je „žapce“ u vođstvo (4:3), ali samo na kratko, pošto je na drugoj strani novi egal postavio Stefan Branković (4:4). Radnički je potom imao šansu za potpuni preokret, ali je kontranapad osujetio Marcelić i odmah otvorio šansu za gol svom timu, a Luka Bukić bio je neumoljiv (5:4). Ipak, radost Zagrepčana kratko je trajala. Nikita Krug je realizovao odličnu akciju sa igračem više, a potom je Nebojša Toholj izborio peterac koji je Rašović pretvorio u prvo vođstvo Kragujevčana (6:5), sa kojim su i ušli u poslednji period.

Posle dva minuta igre u četvrtoj četvrtini, Toholj je prvi put odveo Radnički na dva gola „viška“ (7:5), ali ni Zagrepčani nisu rekli svoju poslednju reč. Odmah zatim Franko Lazić realizovao je igrača više posle tajm-auta Bajića, da bi se potom Vrlić odvojio na dva metra i zakucao loptu u mrežu – 7:7. Kako se bližio kraj borba se sve više rasplamsavala. Radniči se vratio u vođstvo preko Nikole Lukića, ali je odmah na drugoj strani Luka Bukić realizovao peterac (8:8). Potom su do kraja susreta timovi imali nekoliko prilika za pobedu, ali ih nisu iskoristili, pa je meč odlučen u petercima.

U prve dve serije svi su bili precizni. Za Radnički su pogađali Rašović i Janković, a za Mladost Radu i Bukić (2:2). Usledio je zatim promašaj Marka Radulovića, koji je u vođstvo pretočio Lovre Miloš (3:2), ali ne zadugo, jer je nakon izjednačenja Ukropine (3:3), trener Stevanović u vodu poslao rezervnog golmana Stefana Todorovskog, a ovaj skinuo peterac Josipu Vrliću. Zatim su pogađali Lukić, Rašović i Janković na jednoj strani, i Lazić i Radu na drugoj, posle čega je Stevanović ponovo izvršio rokadu na golu, što je rezultiralo odbranom Dobožanova posle šuta Bukića, za veliko slavlje (6:5).

Najefikasniji u regularnom delu u pobedničkom timu, bili su Rašović i Radulović sa po dva gola, dok su na drugoj strani isto postigli „tragičari“ Vrlić i Bukić.

Sutra od 19 časova Radnički će se u finalu sastati sa pobednikom duela između dubrovačkog Juga i splitskog Jadrana, dok od 17.15 časova Mladost čeka poraženog iz tog duela. Prenos obe utakmice obezbeđen je na Sportklubu 2.

Mladost – Radnički 13:14 (2:0, 1:1, 2:5, 3:2, 5:6)

ZAGREB – Bazen Mladost. Bez prisustva publike. Sudije: Boris Obradović i Veselin Mišković (obojica iz Crne Gore). Peterci: 0:1 Rašović, 1:1 Radu, 1:2 Janković, 2:2 Bukić, 2:2 Radulović, 3:2 Miloš, 3:3 Ukropina, 3:3 J. Vrlić, 3:4 Lukić, 4:4 Lazić, 4:5 Rašović, 5:5 Radu, 5:6 Janković, 5:6 Bukić.

MLADOST: Marcelić, Radu, Miloš 1, Biljaka 1, Lazić 1, Dašić, Bukić 2, Bušlje 1, Visković, Bajić, M. Vrlić, Brnetić, Jurlina, J. Vrlić 2. Trener: Bajić.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina, Branković 1, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar