Radnički spreman da uzme meru i drugom „večitom rivalu“

Nakon vredne pobede nad Crvenom zvezdom u „SBB Jezeru“ prošlog vikenda, odbojkaše Radničkog u 13. kolu BPŠ Superlige Srbije očekuje gostovanje drugom „večitom rivalu“, ekipi Partizan Soccera. Ovaj meč igra se u subotu, 23. januara, od 17 časova u zemunskoj hali „Master“.

Puno su znoja Kragujevčani prolili dok nisu slomili otpor beogradskih „crveno-belih“ prošle subote. Imali su učenici Dragana Kobiljskog vođstvo od 2:0 u setovima i sigurno koračali ka planiranom trijumfu, ali su onda nenadano sebe doveli u situaciju da strepe za konačan ishod. Ipak, drama u završnici odlučujućeg petog seta imala je holivudski kraj za Šumadince, koji su uspeli da prigrabe slađi deo plena.

I pored svih tih turbulencija u igri kragujevačkog sastava, evidentno je da Radnički polako hvata pravi zalet za konačan juriš na oba domaća trofeja. Biće to svakako još mnogo bolje kada se ekipi priključi novi primač servisa Musa Kone i kada se stekne neophodna takmičarska rutina, koja je izgubljena tokom protekle prvenstvene pauze.

Generalno gledano, mislim da u poslednjih mesec dana naša igra počinje da poprima željene konture. U nekom prethodnom periodu imali smo dosta problema sa povređenim i bolesnim igračima, ali smo nekako uspeli sve to da prebrodimo i stabilizujemo formu. Nadam se da ćemo izgledati još bolje u samoj završnici prvenstva i nacionalnog kupa, ocenjuje Srećko Ristić, jedan od iskusnijih igrača u redovima Radničkog ove sezone.

Prva naredna prvenstvena prepreka za tim iz srca Šumadije je prošlogodišnji finalista Kupa Srbije, uvek neugodni beogradski Partizan. „Crno-beli“ su propisno namučili Šumadince u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga u „SBB Jezeru“, kada su pružali jak otpor punih pet setova.

I pored evidentnog igračkog kvaliteta, Partizan ove sezone igra po principu „toplo-hladno“ i krajnje je nepredvidiva ekipa, a ono što Kragujevčane posebno zabrinjava, to je podatak da su se sa tri poslednja gostovanja „crno-belim“ odbojkašima vraćali oborena pogleda.

Ipak, tradicije su tu kako bi se rušile, pa će Ristić i njegovi saigrači iz ekipe pokušati da iskoriste dobar momentum u kome se nalaze, kako bi došli do vredne pobede koja bi ih dodatno približila samom vrhu tabele.

Mislim da je Partizan jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, ali zbog konstantnih problema sa koronavirusom nikako nisu uspevali da uspostave kontinuitet rezultata. To se neminovno odrazilo i na njihov plasman na tabeli, koji je daleko ispod njihovih realnih mogućnosti. Svakako su rival koji zaslužuje respekt, ali mislim da uz ozbiljan pristup, maksimalnu motivaciju i dobru igru možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, ubeđen je primač servisa Kragujevčana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar