Radnički slavio u spektakularnoj utakmici

Rukometaši Radničkog su u drugom susretu plej-ofa Arkus lige u sjajnoj rukometnoj predstavi savladali starog rivala, a može se reći i dužnika, ekipu Dubočice 54 iz Leskovca rezultatom 32:29, poluvreme 20:17 i tako i nakon ovog duela zadržali stopostotni bodovni učinak.

Večerašnji rivali su u prošlosti vodili velike i neizvesne bitke na parketu i to rivalstvo je ostalo do današnjih dana. Njihovi dueli su oduvek donosili veliku neizvesnost kao i svu čar i lepotu rukometa. Tako je bilo i večeras na parketu SBB dvorane Jezero. Prva 4 minuta su protekla u početnom ispitivanju snaga (2:2), kada se domaći igrači odvajaju i dolaze do prednosti 4:2 u sedmom minutu, ali se Leskovčani brzo vraćaju i već u 9. minutu rezultat je ponovo poravnat (5:5). Dalekometnim pogotkom Kneževića Radnički ponovo ima prednost od dva gola (7:5, 11. min), koju održava do 13. minuta i vođstva 9:7. U tim trenucima domaćin ostaje bez Davidovića, koji je zaradio dvominutnu kaznu i gosti to uspešno koriste i za samo 2 minuta serijom 0:3 dolaze do prvog vođstva na utakmici (9:10). Povratkom 6 na 6 Kragujevčani imaju adekvatan odgovor i golom Đerića dolaze do najveće prednosti (13:10, 19. min). Gostujući igrači se nisu predali i sve do 27. minuta održavaju rezultatski egal (17:17), kada domaćin munjevitom serijom i pogotkom sa linije od 7 metara Stanojeva na veliki odmor odlazi vođstvom 20:17.

Izuzetno efikasna igra u prvom delu igre je nagoveštavala znatno tvrđi duel sa manje golova i akcenta na odbrani u drugom poluvremenu. Radnički je odmah na početku imao priliku da napravi značajan rezultatski iskorak, kada je pri rezultatu 21:17 čuvar mreže gostiju skinuo čist zicer u kontri, a oni poentirali za 21:18. Pri vođstvu šumadisjkog superligaša 22:18 je usledio veliki rezultatski preokret, koji je karakterisao viđenu igru na parketu Jezera. Dubočica kontraudarom preokreće tok igre u svoju korist i u 41. minutu po drugi put prelazi u vođstvo (22:23). Karakter i glad za pobedama karakteriše ovu generaciju rukometaša Radničkog i to su još jednom dokazali, nisu pali, stisli su zube, zbili redove i u naredna 4 minuta održavali rezultatski egal, a onda je usledio konačni udarac koji su zadali protivniku. U sledeća 4 miuta sjajnom i agresivnom odbranom zatvaraju sve puteve ka svom golu i serijom 3:0 slamaju rivala (28:25, 49. min). U tim trenucima je nesavladiv na svom golu bio veteran Zlatanović koji je dao vetar u leđa svojim saigračima. Probali su gosti sve što je u njihovoj moći da se još jednom vrate u meč, a kada je projektilom sa 9 metara Knežević doveo svoj tim u vođstvo 31:26 u 56. minutu postalo je sve jasno. Do kraja utakmice Kragujevčani su rutinski priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 32:29, a opšti utisak je da je ovog 16. februara pred solidno popunjenom dvoranom Jezero trijumfovao rukomet, jer su igrači oba tima prikazali sve ono što ga čini jednim od najlepših sportova na svetu.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa 8 i Miloš Barudžić sa 6, dok su se kod gostiju istakli Đorđe Spasić sa 6 i Andrija Atanasković sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dejan Zlatanović (Radnički)

RK Radnički – RK Dubočica 54: 32:29 (20:17)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 500
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Radnički 6 (6), Dubočica 5 (4)
Isključenja: Radnički 14 min, Dubočica 18 min

Radnički: Prodanović, Davidović 5, Mutavdžić 4, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović, Barudžić 6, Knežević 3, Utvić 1, L. Đerić 3, Stanojev 8, Maljević, P. Petrović, Zlatanović 1 (11 odbrana).

Dubočica: Gašić (9 odbrana), Stanković, Radulović, Marinković, Grubić 4, A. D. Pavlović, Mađar, Mitrović, Spasić 6, Matović 2, Atanasković 5, Adamović 2, Ristović 4, A. V. Pavlović 1, Anđelković 4, Kocić 1 (4 odbrane).

U narednom, trećem kolu plej-ofa, rukometaši Radničkog putuju u Pančevo na duel ekipi Dinama u subotu 19. februara.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar