Radnički sigurnom igrom do novih bodova

Rukometašice Radničkog su u devetom kolu Arkus lige za žene savladale ekipu ŽJRK Bor-RTB rezultatom 38:27, poluvreme 17:9 i tako povratile samopouzdanje pred dva poslednja susreta u jesenjem delu šampionata. Kragujevčanke su se ovom pobedom popele na šesto mesto na tabeli sa devet osvojenih bodova.
Iako i dalje u igračkom deficitu, rukometašice Radničkog su na parket dvorane Jezero istrčale čvrsto rešene da tronedeljni ritam igranja sreda-nedelja završe trijumfom i odmorne dočekaju sledeće rivale. Nakon izjednačenog početka, domaće igračice pogotkom Bjelakove dolaze do 3 gola prednosti (5:2,9.min). Dugo su Kragujevčanke održavale prednost od 3 do 4 gola, da bi od 22. minuta i rezultata 11:8 maksimalno podigle agresivnost u odbrani, razbranila se i Gordana Petković, koja je u ovom delu igre brojala do 10 uspešno zaustavljenih šuteva i prednost je počela vrtoglavo da raste do konačnih 17:9 na kraju prvog poluvremena.
Kako su završile prvi deo igre, domaće rukometašice su u istom tempu započele i drugo poluvreme. Nizale su se dobre akcije i širinom u napadu ubrzo dolaze do dvocifrene prednosti golom Milice Todorović (22:12,36.min), kada je već bilo jasno da će bodovi ostati u Kragujevcu. Veliko vođstvo je dalo priliku stručnom štabu Radničkog da promeša karte i u igru malo po malo ubaci igračice koje imaju manje prilike da igraju. Pod dirigentskom palicom oporavljene Jelene Knežević i levoruke bombarderke Helene Inđić, mlade rukometašice tima sa Lepenice su dokazale da se na njih može itekako računati u budućnosti, a vredno je pomenuti i odbranjeni udarac sa linije od sedam metara mlade Danice Filipović. U ovom delu igre, odbrane su bile slabiji deo obe ekipe, tako da smo videli veliki broj golova za konačni trijumf Radničkog konačnim rezultatom 38:27.
U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jelena Knežević, Helena Inđić i Ajlin Bjelak sa po 7 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Jelena Bogdanović i Marina Lalić sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Helena Inđić ( Radnički)

RK Radnički –ŽJRK Bor-RTB: 38:27 (17:9)
Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 70
Sudije: Vladimir Jovandić, Marko Sekulić
Sedmerci: Radnički 3 (3), Bor 8 (6)
Isključenja: Radnički 12 min, Bor 4 min
Radnički : Veličković 5, Bjelak 7, Knežević 7, Blagojević 1, Filipović (1 odbrana,sedmerac), Stoiljković 3, Mikić 1, Pojužina 2, Vasović 1, T.Petrović , Inđić 7, Petković (14 odbrana), Ranković 1, Todorović 3.
Bor: Pidro (2 odbrane), Jonović, Nikolov, Lilić 1, Bogdanović 5, Stanković 3, Malenović 3, Pujcić, Petrović 2, Radović 3, Sujić 2, Ilić 1 (1 odbrana), Lalić 5, Marković 2.
U narednom, desetom kolu Arkus lige, Radnički gostuje u Vrbasu, gde će ih dočekati istoimena ekipa.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar