Radnički sigurnom igrom do novih bodova

Rukometaši Radničkog su u šestom kolu plej ofa Arkus lige savladali ekipu Rudara iz Kostolca rezultatom 32:26, poluvreme 19:12 i tako nastavili pobednički niz. Nakon ovog trijumfa Kragujevčani se i dalje nalaze na drugom mestu na tabeli sa osvojenih 9 bodova.

Domaći rukometaši puni samopouzdanja iz prethodnih sjajnih partija i vrednih trijumfa su u meč sa znatno oslabljenim protivnikom ušli rešeni da već u prvom delu igre steknu kapitalnu prednost i ostanak bodova u Kragujevcu. Pogotkom Davidovića u 5. minutu, Radnički je poveo sa 3:0. Trgli su se Kostolčani i održavali pomenuti rezultatski minus jedno vreme do novog talasa domaćina i vođstva 10:5 u 19. minutu golom Utvića. Na nesreću gostiju, na svom visokom nivou je bio i čuvar mreže Zlatanović, tako da u 27. minutu po prvi put beležimo i plus 6 na kontu Radničkog (16:10). Do kraja prvog dela igre i odlaska na odmor, domaćin podiže prednost na konačnih 19:12.

Krenuli su Kragujevčani odlučno u drugom delu sa željom da pitanje pobednika reše što pre, kako bi vodeći igrači dobili predah. Prednost je rasla iz minuta u minut, pa je golom Stanojeva u 40. minutu otišla na plus 11 (25:14). U tim trenucima je stručni štab Radničkog rešio da povuče ručnu kočnicu i promeša karte na tarenu. Šansu su redom počeli da dobijaju igrači sa klupe koji imaju manju minutažu, ali se na nevolju Kostolčana razbranio i golman Petrović, pa neko vreme nisu uspeli da smanje prednost ispod 10 golova razlike. U poslednjih desetak minuta šansu su dobili i poletarci, golman Ivanović, koji je zabeležio dva odbranjena udarca, kao i pivoti Vasiljević i novopečeni juniorski reprezentativac Maljević, koji je efektnim golom i atraktivnom asistencijom izmamio ovacije publike. Tako kombinovan sastav Šumadinaca je rutinski priveo susret kraju krajnjim ishodom 32:26.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Veljko Davidović i Bogdan Utvić sa po 5 pogodaka, dok su se kod gostiju istakli  Nenad Nedeljković sa 10 i Boško Stanisavljević sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dejan Zlatanović (Radnički)

RK Radnički – RK Rudar: 32:26 (19:12)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 300
Sudije: Dušan Stojković, Nenad Nikolić
Sedmerci: Radnički 4 (1), Rudar 7 (6)
Isključenja: Radnički 8 min, Rudar 4 min

Radnički: Prodanović  1, Davidović 5, Mutavdžić 3, Dobrosavljević 1, Kasalović 1, D. Petrović (9 odbrana), Barudžić 4, Knežević 4, Utvić 5, L. Đerić 2, Stanojev 3, Maljević 1, P. Petrović 1, Ivanović (2 odbrane), Zlatanović 1  (8 odbrana).

Rudar: Vuković (7 odbrana), Murina 4, Milenković, Radovanović (8 odbrana), Stanisavljević 7, Stevović 3, Dimitrijević 1, Nedeljkov 1, Nedeljković 10.

Sledi pauza u prvenstvu uzrokovana EHF nedeljom, a u sledećem 7. kolu plej ofa Arkus lige Radnički putuje u Šabac na megdan nekadašnjem dvostrukom šampionu Evrope, ekipi Metaloplastike u nedelju 27. marta.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar