Radnički se mučio u prvom setu, a onda rutinirao Novosađane

Na istom mestu gde su pre dve sedmice doživeli ubedljiv poraz u susretu sa šampionom države, novosadskom Vojvodinom, odbojkaši Radničkog večeras su došli do svog prvog trijumfa u novoj kalendarskoj godini. Kragujevčani su u hali novosadskog Spensa uspeli da savladaju ekipu Novog Sada Maneks sa maksimalnih 3:0 (28:26, 25:16,25:20), u utakmici 15. kola BPŠ Superlige Srbije.

Izuzev mučenja u uvodnom setu, koji su dobili na razliku, sve ostalo je išlo kao voda za izabranike trenera Alekse Brđovića na večerašnjem susretu. Servis je i ovoga puta bio najubojitije oružje Kragujevčana, koji su meč završili sa devet as poena.

Mada su tokom čitavog prvog seta imali rezultatsku prednost na svojoj strani, Šumadinci su morali da prođu kroz Tantalove muke kako bi slomili otpor upornog domaćina. Tri neiskorišćene set lopte nisu se, srećom, obile o glavu pulenima trenera Alekse Brđovića, koji su na kraju ipak uspeli da dobiju ovaj set na razliku, rezultatom 28:26.

Uvodni set kao da je iscrpeo sve fizičke i mentalne resurse Novosađana, koji nisu bili u stanju da ozbiljnije pariraju Kragujevčanima u drugom periodu igre. Kapiten Blagojević i nekadašnji reprezentativacDavide Kovač su sjajnim servisima unosili pometnju u redove novosadskog tima na samom početku ovog perioda igre, a epilog svega bilo je ubedljivo vođstvo Radničkog od šest poena razlike (10:4). Uspeli su domaći na trenutak da se konsoliduju i prepolove zaostatak sredinom ove deonice (12:9), ali su Šumadinci potom ponovo pojačali tempo, odlepili se na nedostižnih „plus 7“ (19:12), što im je omogućilo da bez većih trzavica privedu ovaj set željenom kraju – 25:16.

Početno vođstvo domaćina od 6:4 u trećem setu bilo je kratkog daha. Odbojkaši Radničkog su ubrzo preuzeli kontrolu nad rezultatom, da bi nakon tri vezana asa nezaustavljivog Kovača stigli do maksimalnih šest poena prednosti (17:11). Tada je već bilo jasno da Novosađanima nema spasa i da će Šumadinci i ovu deonicu rešiti u svoju korist, što se na kraju i dogodilo. Kragujevčani su dobili ovaj period igre rezultatom 25:20 za maksimalnih 3:0 u setovima.

Ekipu Radničkog je do devete pobede u sezoni predvodio kapiten Aleksandar Blagojević sa 20 osvojenih poena, uz 4 asa, a sjajan je bio i Davide Kovač, koji je upisao 11 poena, uz čak 5 asova.

Jedina svetla tačka u ekipi Novog Sada bio je korektor Branko Kopitić, koji je meč završio sa 20 osvojenih poena.

Radnički se ovom pobedom vratio među četiri najbolje plasirane ekipe na tabeli, sa skorom od 9 pobeda i 5 poraza i 29 osvojenih bodova na svom kontu.

Naredno kolo donosi novi međusobni okršaj odbojkaša Radničkog i Partizana, četvrti u sezoni, a drugi na parketu kragujevačkog SBB Jezera, nakon duela u Kupu Srbije, u kome su Šumadinci trijumfovali sa 3:1 u setovima.

NOVI SAD MANEKS – RADNIČKI  0:3 (26:28, 16:25, 20:25)

NOVI SAD
Dvorana
: SPC Vojvodina.
Sudije: V. Stojanac, Z. Radovanović.
Trajanje meča: 76 minuta.

NOVI SAD MANEKS: Brborić (libero), Lagudžin 3, Čubrilo 1 (1 blk), Šaranović, Kopitić 20 (3 blk, 1 as), Prišić 3 (1 blk), Šarović, Vujović 5 (1 blk), Savovski 8, Bošnjak 6 (3 blk), Škundrić (libero). Nisu igrali: Vojvodić i Cvitković. Trener: Nedžad Osmankač.

RADNIČKI: Ivanković, Goić 1, Medan 3 (3 blk), Milutinović 5 (2 blk), Ristić 9, Stašević (libero), Blagojević 20 (4 asa, 1 blk), Matić, Radević 4, Stanojević, Kovač 11 (5 asa, 1 blk). Nisu igrali: Pantović (libero), Vukmirović i Boharev. Trener: Aleksa Brđović

Post Author: Milan

Ostavi komentar