Radnički rešen da izbegne potencijalnu „minu“ u Surdulici

Prvi krug takmičenja u plej-ofu Druge muške lige Srbije košarkaši Radničkog zatvaraju gostovanjem ekipi Radnika, u petak od 19.30 časova na parketu Sportske hale Zmaj u Surdulici. Šumadinci su uspešno prebrodili prve tri prepreke u odlučujućoj fazi takmičenja i izdvojili se na čelu tabele, pa iako ih mnogi već vide kao sigurne učesnike KLS karavana naredne sezone, iz kragujevačkog kluba poručuju da još uvek nije kucnuo trenutak za slavlje, budući da je do završetka nadmetanja u plej-ofu preostalo da se odigra još pet kola.

Iz vikenda u vikend košarkaši Radničkog sve su bliži ostvarenju ovosezonskog cilja i povratku u KLS jato. Nakon pobede u derbiju sa zemunskim Borcem i manje-više očekivanog trijumfa protiv Pirota u SBB hali Jezero deluje kao da Kragujevčane više ništa ne može zaustaviti na putu ka eliti. Ipak, trener kragujevačkog timaStevan Mijović upozorava da još ništa nije gotovo i da treba očuvati „borbenu gotovost“ do samog kraja sezone.

Posle pobede protiv Borca stvorila se slika kao da smo maltene već ušli u Košarkašku ligu Srbije, što je po mom mišljenju kontraproduktivno, s obzirom da još uvek ništa nije gotovo. Istina je da smo u dobroj poziciji i da imamo značajnu bodovnu prednost u odnosu na ostale ekipe u plej-ofu, ali je neophodno da sačuvamo određenu dozu opreznosti, da se ne opuštamo previše i da idemo korak po korak ka željenom cilju. Samo uz maksimalan pristup svakoj narednoj utakmici možemo sezonu privesti kraju na pravi način, jasan je Mijović.

Da mladi strateg ne govori u prazno i da se košarkašima Radničkog svaki vid opuštanja vrlo lako može obiti o glavu najbolje se videlo na prethodnoj utakmici protiv Pirota, u kojoj su Kragujevčani posle zaista fantastičnog izdanja u prvoj četvrtini svojim pomalo indolentnim i potcenjivačkim stavom dopustili borbenim Piroćancima da se rezultatski vrate u meč, pa čak i da dovedu u pitanje maltene siguran trijumf Šumadinaca.

Mi smo u utakmicu sa ekipom Pirota ušli nakon derbija sa zemunskim Borcem, u kome smo se fizički i emotivno dosta potrošili. Upozoravao sam moje igrače u samoj pripremi utakmice da je Pirot jedna borbena i nezgodna ekipa sa atipičnom odbranom, koja nikako ne sme da se potceni. Otvorili smo meč odlično, ali se onda u naše redove uvukla neka čudna letargija, pa iako smo konstantno bili na nekih desetak poena prednosti, nikako nismo uspevali da prelomimo utakmicu. Tek nakon što se ekipa Pirota u samom finišu spustila na nekih šest poena razlike uspeli smo da se trgnemo i da manje-više rutinski privedemo utakmicu kraju, osvrnuo se Mijović na minuli duel sa ekipom Pirota.

Na greškama se najbolje uči, pa je za očekivati da će košarkaši Radničkog predstojećoj utakmici protiv ekipe Radnika u Surdulici pristupiti sa dodatnom dozom opreza, kako im se ne bi ponovio scenario iz meča sa Piroćancima. Sa učinkom od dve pobede i sedam poraza Surduličani su daleko izvan konkurencije za plasman u plej-of, tako da za njih ovaj meč nema neki naročiti takmičarski značaj, što naravno ne znači da neće gledati da „zaprže čorbu“ favorizovanim Kragujevčanima.

Radnik je ekipa koja zauzima pretposlednje mesto na tabeli i koja u ovu utakmicu ulazi potpuno rastrećena. Oni jednostavno nemaju šta da izgube i sigurno će gledati da nam „otkinu“ bodove. Zbog toga moramo sa maksimalnom ozbiljnošću da pristupimo predstojećoj utakmici i da se potrudimo da ispravimo neke greške iz prethodnog susreta sa Pirotom, kako bismo ostali na pobedničkom putu, zaključuje Mijović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar