Radnički preko Obilića do novih bodova

Rukometaši Radničkog su u susretu 9. kola Arkus lige za muškarce savladali ekipu Obilića iz Beograda rezultatom 25:23, poluvreme 14:10 i tako vezali dve pobede u nizu. Kragujevčani se trenutno nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa osvojenih 8 bodova.

Beograđani su ekipa koja je nanela prvi poraz Radničkom u tekućem šampionatu i Kragujevčani su željno iščekivali revanš na svom parketu. Tako su i otvorili meč, maksimalno motivisano u odbrani, raznovrsno u napadu i u devetom minutu pogotkom Utvića imaju prvu osetniju prednost (4:1). Obilić je konsolidovao redove i u narednom periodu beležimo konstantnu prednost domaćina od 2 do 3 gola, sve do 25. minuta kada Davidović golom uspostavlja novu, najveću prednost (12:7). Uspeli su gosti da nekako zaustave zahuktale Šumadince i na poluvreme se odlazi vođstvom Radničkog 14:10.

Čvrsto su krenuli domaćini u drugom delu rešeni da već na početku uspostave nedostižnu prednost, što im i uspeva u 37. minutu šutem Dobrosavljevića za velikih plus 6 (18:12). Činilo se da će pomenuto vođstvo slomiti goste, no oni su pojačanom agresivnošću u fazi odbrane i strpljivom igrom u napadu uspeli da utakmicu uvedu u neizvesniju fazu, kada golom Sladića sa linije od sedam metara smanjuju na samo dva razlike (20:18). Radnički uspeva da odbije taj nalet i dolazi do plus 4 (22:18, 51.min), no vitezovi sa Vračara ne žele da polože oružje i ponovo prilaze na minus 2 (55.min). Da ne dođe do preokreta su se pobrinuli pogotcima Tubić i Davidović i u igri gol za gol, Radnički teže od očekivanog privodi utakmicu krajnjim rezultatom 25:23.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Bogdan Utvić sa 7 i Veljko Davidović sa 6 pogodaka, dok se kod gostiju istakao Ilija Sladić sa 10 postignutih golova.

Igrač utakmice: Bogdan Utvić (Radnički)

RK Radnički – RK Obilić: 25:23 (14:10)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 100
Sudije: Boriša Milosavljević, Danijel Trivković
Sedmerci: Radnički 4 (3), Obilić 6 (5)
Isključenja: Radnički 14 min, Obilić 16 min

Radnički: Tubić 2, Prodanović 2, Davidović 6, Mutavdžić , Dobrosavljević 2, Kasalović 1, D. Petrović, Knežević 1, Utvić 7, Stevanović, L. Đerić, Stanojev 4, Maljević, P. Petrović, Ivanović, Zlatanović (12 odbrana).

Obilić: Radović (8 odbrana, sedmerac), Žujović 2, Savić, Topalović 3, Cvijetić, Gojković 1, Jestrović 2, Teodorović 1, Dražić (3 odbrane), Jovanović, Milutinović 1, Baćanović 3, Gudurić, Vujičić, Antić, Sladić 10.

Naredne nedelje, 21.novembra Radnički gostuje ekipi Crvene zvezde u Beogradu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar