Radnički pregazio Vojvodinu za „fajnal-for“ Kupa

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se četvrti put uzastopno na završni turnir Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalu, na svom bazenu, ubedljivo nadigrali ekipu Vojvodine iz Novog Sada, rezultatom 21:9.

Domaćin je dobro otvorio utakmicu i poveo sa 3:0, ali je Novosađane u igri držao Nikola Bogdanović (3:2). Međutim, samo na kratko, jer su se Kragujevčani odmah zatim ponovo „odlepili“ na tri gola viška (6:3), dok su poluvreme dočekali sa „plus pet“ – 10:5.

Sredinom treće deonice bek Vojvođana, Nikola Bursać, dobio je isključenje bez prava zamene, zbog brutalnog faula nad Markom Radulovićem, što su Kragujevčani iskoristili i duplirali vođstvo početkom poslednje deonice – 17:7.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleksa Ukropina sa čak osam golova, a pratio ga je Nikola Lukić sa pet, dok je na drugoj strani Nikola Bogdanović postigao četiri.

Radnički je tako posle Partizana postao drugi učesnik „fajnal-fora“, a preostala dva tima biće poznata posle subotnjih duela u kojima se sastaju Šabac – Crvena zvezda i Novi Beograd – Valis.

Već u utorak, od 20.30 časova, Kragujevčani će pokušati da dođu do prve pobede u Ligi šampiona, na svom bazenu, protiv ekipe Dinama iz Tbilisija. Ulaznice za taj meč su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 500 dinara.

Radnički – Vojvodina 21:9 (5:3, 5:2, 6:2, 5:2)

KRAGUJEVAC –Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Beljin i Stanojević.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Tanasijević, Ćuk 1, Krug 1, Ukropina 8, Gavrilović, Panić, Miličić, Lukić 5, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Bogdanović 4, Bursać, Tintor, Biočanin, Prekogačić 1, Radovanlija 1, Rogač, Radanović 2, Nikolov 1, Ćetković, Sredojević, Mitrović. Trener: Bajin.

Post Author: Milan

Ostavi komentar