Radnički poveo, Kolubara sa igračem više do preokreta u drugom poluvremenu

Fudbaleri Radničkog poraženi su na gostovanju lazarevačkoj Kolubari u derbi utakmici 31. kola Prve lige Srbije, rezultatom 1:3 (1:0). “Crveni” su i pored ovog poraza sačuvali vodeću poziciju na tabeli, a za plasman u Super ligu neophodno im je da u poslednja tri kola osvoje šest bodova.

Utakmicu u Lazarevcu od prvog minuta počeo je Nemanja Tomić, umesto Steve Kovačevića, pa je umesto njega kapitensku traku na ovoj utakmici poneo Marko Mirić. U špic napada vratio se Miloš Zukanović, a iskusnog Miloša Vidovića sa pozicije štopera trener Joksimović prekomandovao je u srednji red.

Radnički je prvi zapretio, već u 2. minutu kada je štoper Filipović posle kornera šutirao, ali nije dobro zahvatio loptu.

Gosti su uzvratili deset minuta kasnije preko Simića, ali je njegov udarac sa nekih 20-tak metara, otišao pored gola mladog Lukića.

Ništa zanimljivo nismo videli sve do 30. minuta kada je naš tim stigao do vođstva. Posle kornera koji je izveo Tomić, najviši u skoku bio je Miloš Vidović, koji je postigao svoj drugi gol ove sezone.

U 37. minutu Zukanović je oboren u šesnaestercu, ali Simović nije pokazao na penal. To je bilo sve zanimljivo u prvih 45 minuta, koji su zasluženo pripali našem timu, uz čak tri žuta kartona pokazanim našem igračima (Zukanović, M. Vidović, Aleksijević), što je uveliko stvorilo pritisak u nastavku utakmice.

Radnički je kontrolisao utakmicu čini se sve do 53. minuta kada je Simić uspeo da prođe Aleksijevića u šesnaestercu, a ovaj ga po viđenju sudije Novaka Simovića zakačio, pa je dobio drugi žuti karton i ujedno skrivio penal. Na sreću, u tom trenutku, sjajno je intervenisao mladi Lukić i odbranio penal Milosavljevu, ali su Crveni u nastavku imali igrača manje, što je bilo i presudno za konačan ishod.

Prinuđen isključenjem Aleksijevića, Joksimović je uveo u igru Kovačevića i Ilića umesto Zukanovića i Tomića. Iako sa igračem manje naš tim je i dalje napadao, ali najčešće iz kontre.

Ipak, u 70. minutu iskusni centarfor Kolubare, Dejan Đenić iskoristio je centaršut Stankovića i udarcem glavom savladao Lukića za poravnanje rezultata.

Samo tri minuta kasnije Marko Simić je na ivici šesnaesterca prevario Ilića i Kovačevića i silovitim udarcem pogodio desni gornji deo Lukićevog gola i preokrenuo rezultat u korist domaćina.

U 85. minutu domaćin je preko Simića uzdrmao prečku gola Radničkog posle udarca sa nekih 25 metara. Ostalo je 2:1. Pokušavao je naš tim sa igračem manje da uradi nešto više, ali do kraja Kolubara je samo potvrdila pobedu, a strelac je bio Ivan Tejić nakon što je Lukić kratko odbio loptu.

Radnički je ostao na prvoj poziciji sa 62 boda. Kolubara sada ima 60, a Kabel, koji je danas slavio u Kruševcu protiv Trajala, sakupio je 59 boda.

Do kraja šampionata očekuju nas još tri utakmice. U nedelju protiv Trajala, potom, gostovanje u Dobanovcima ekipi Budućnosti, i u poslednjem kolu na ”Čika Dači” duel sa Jagodinom. Sa osvojenih 6 bodova Radnički 1923 bi se ponovo našao u elitnom rangu takmičenja.

KOLUBARA – RADNIČKI 1923 3:1 (0:1)

LAZAREVAC
Stadion: Gradski.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Novak Simović (Lovćenac).
Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ (Subotica), Atila Harmat (Subotica).
Strelci: Đenić u 70, Simić u 73, Tejić u 90 (+11). za Kolubaru, a Miloš Vidović u 30. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Tejić, Simić, Jovanović (Kolubara), Zukanović, Filipović, Petrović, Mirić, Nikodijević, Aleksijević (Radnički 1923).
Crveni karton: Uroš Aleksijević (Radnički 1923).

KOLUBARA: Stanivuković, Janković, Radovanović, Stanković, Đenić, Milosavljev (od 58. Pavićević), Simić (od 90. Tejić), Lončar (od 57. Stojanović), Đokić, Cvetković, Jovanović. Šef stručnog štaba: Dejan Milinković.

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Vićentijević, M. Vidović, Filipović, Rađen, Aleksijević, Ćirović (od 87. Ristović), Zukanović (od 58. Kovačević), Mirić (od 87. Nikodijević), Tomić (od 58. Ilić). Šef stručnog štaba: Dejan Joksimović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar