Radnički poražen u Slanoj bari

Rukometaši Radničkog su u petom kolu pretrpeli poraz na gostovanju u Novom Sadu od desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije, ekipe Vojvodine rezultatom 37:21, poluvreme 18:9 i tako prekinuli niz od tri trijumfa. Nakon ovog kola Kragujevčani se nalaze na šestom mestu na tabeli sa osvojenih 6 bodova.

Put Novog Sada na noge šampionu, koji je u prethodnom kolu pretrpeo prvi poraz u prvenstvu na gostovanju u Pančevu, gosti iz šumadijske prestonice su krenuli sa četiri rekovalescenta, ali čvrsto rešeni da što skuplje prodaju kožu. Susret je počeo izjednačeno do rezultata 3:3, a pri vođstvu domaćina od 4:3 Radnički u dva napada ne koristi prednost igrača više, domaćin dolazi do dva gola viška, no gosti i dalje drže rezultatski priključak (6:5, 13. min). Pri rezultatu 8:6 serijom neiskorišćenih napada, Kragujevčani omogućavaju Novosađanima da ubrzanim ritmom naprave 5:0 i dođu do velikih 13:6 u 24. minutu. Probali su gostujući igrači da se odupru razigranom domaćinu, no usledila je još jedna serija i u 27. minutu beležimo dvocifrenu prednost Vojvodine (17:7). Na veliki odmor se otišlo konačnim 18:9.

Drugi deo igre Novosađani započinju serijom 4:0 i već nakon 3 minuta igre stiču velikih plus 13 (22:9), što je bio uvod u konačan ishod meča. Vojvodina nije spuštala nogu sa gasa, a virusom deklasirani Radnički nije mogao da pruži značajniji otpor, tako da u 45. minutu beležimo maksimalnih plus 16 na semaforu (29:13). Do kraja susreta, domaći igrači su održavali prednost, zabeleživši trijumf konačnim rezultatom 37:21.

Radnički se okreće novim prvenstvenim obavezama i sledećoj utakmici na svom terenu sa Proleterom iz Zrenjanina, gde bi se trijumfom vratio na pobednički kolosek.

Najefikasniji u redovima Vojvodine su bili Miloš Grozdanić sa 7 i Baris Pukhouski sa 6 pogodaka, dok je kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bio Miloš Barudžić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Fran Lučin (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 37:21 (18:9)

Novi Sad: SC“Slana bara“. Gledalaca: 100

Sudije: Đorđe i Miloš Jevtić

Sedmerci: Vojvodina 5 (5), Radnički 6 (2)

Isključenja: Vojvodina 8 min, Radnički 4 min

Vojvodina: Lučin (13 odbrana), Vasić 2, S. Milić, M. Milić 3, Ocvirk 3, Vukovljak, Tasić, Drisi (4 odbrane), Kurteš 2, Milenković 3, Pešić 5, Tomić 3, Rogan 1, Buneta 2, Grozdanić 7, Pukhouski 6.

Radnički: Grubor 4, Stanisavljević 2, Prodanović 1, Mutavdžić 1, Mojsilović, Kasalović, Barudžić 5, Knežević 2, Utvić 1, L. Đerić 4, Stanojev 1, Vasiljević, Jovanović (3 odbrane), Zlatanović (odbrana).

Radnički prvenstvenu trku nastavlja u subotu 29. oktobra kada će ugostiti ekipu Proletera iz Zrenjanina sa početkom od 18 časova.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar