Radnički pobedu nad Zvezdom skupo platio sa dva nesankcionisana preloma

U još jednoj odličnoj vaterpolo predstavi pred kragujevačkom publikom, vaterpolisti Radničkog revanširali su se Crvenoj zvezdi za poraz u prvom meču polufinalne serije i izborili „majstoricu“ (9:8), ali su za to platili jako visoku cenu, jer su ostali bez najboljeg centra sveta, Josipa Vrlića, kome je slomljena vilica na samom startu meča i reprezentativnog beka, Luke Pljevančića, kome je polomljen nos u finišu. Da stvar bude još gora, prvi prekršaj nije ni sankcionisan, iako se desio ispred sudije, dok su svi na bazenu, a ponajbolje arbitar koji je bio najbliže toj situaciji, videli i da je centar Seman udario Pljevnačića preko vode, za šta je dobio samo isključenje sa pravom zamene, umesto brutalitija.

Bile su to samo dve od brojnih sudijskih odluka koje su izazvale burne reakcije kako sa klupe tako i tribina, a čudne stvari dešavale su se i pre utakmice, kada su akteri saznali da će umesto Andreje Stanojevića suditi Lazar Anđelić, o čemu Radnički prethodno nije pismeno obavešten, što je nezamislivo u bilo kom takmičenju, a ne u polufinalnoj borbi za naslov prvaka zemlje u najtrofejnijem srpskom sportu.

– Zaista je nedopustivo da za promenu sudije saznamo neposredno pred sam početak utakmice. Desile su se dve velike povrede naših igrača, koje su prošle nesankcionisano. Za udarac nad Vrlićem sudija kaže da nije video, a u poslednjem minutu su svi videli udarac preko vode nad Pljevančićem, za šta se zna da je brutaliti, a ne isključenje sa pravom zamene koje je dosuđeno. Nije mi jasno šta je motiv svega toga. Što se tiče igre Crvene zvezde, svaka im čast na borbi u današnjoj utakmici i formi tokom cele sezone. Drago mi je što smo uspeli da odemo u treću utakmicu i da u njoj sve rešimo. Zahvalio bih se kragujevačkoj publici na podršci, sigurno ćemo do kraja igrati, da li finale ili utakmicu za treće mesto i pozvao bih ih da nas podrže do kraja. Znamo šta može da nas očekuje, u „majstorici“, svi znaju sve. Limitirani smo ovim povredama i videćemo kako ćemo ući u meč – rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Posle serije od tri poraza od „crveno-belih“ Kragujevčane raduje pobeda i odlična partija, ali je u ustima ostao gorak ukus.

– Mislim da je publika uživala jednoj sjajnoj, pravoj polufinalnoj utakmici. Izvukli smo poslednji atom snage kako bismo pobedili i odveli polufinalnu seriju u „majstoricu“ koja je pred nama za tri dana. Međutim, stvarno ne znam šta može da nas očekuje posle ove utakmice. Svašta možemo da očekujemo od delegata i sudija. Videli smo po prvi put na prvoj utakmici da mogu da se dodele dva žuta kartona, van pravila. Zna se da su dva žuta kartona crveni karton. U prvom napadu ove utakmice Vrliću je slomljena vilica, a u poslednjem je Pljevančiću polomljen nos, za šta je igrač dobio samo isključenje sa pravom zamene. Pred utakmicu smo saznali da „svira“ drugi sudija, delegiranje je bilo drugačije, o čemu nam prethodno nije poslata odluka o izmeni. Stvarno ne znam čemu sve to vodi. I mi i Zvezda želimo da promovišemo vaterpolo, mislim da to treba da bude ispraćeno i sa druge strane – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Strateg Kragujevčana, koji je odnedavno selektor Srbije, dodao je da se nada da će treći meč proteći u sportskoj atmosferi.

– Nadam se da će „majstorica“ proteći u fer i korektnoj borbi i da će pobediti bolji. Zvezda je od Nove godine u sjajnoj formi. Zaređala je tri pobede protiv nas i eto konačno smo ih dobili na mišiće. Nadamo se da ćemo pružiti svoj maksimum i da ćemo se boriti shodno renomeu koji je Radnički u proteklim godinama izgradio – zaključio je Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar