Radnički otvara polufinalnu seriju na „Banjici“

Posle reprezentativne pauze, pred vaterpolistima Radničkog su sam finiš i najteži izazovi u odbrani šampionske titule, koji počinju u sredu, od 19 časova, na „Banjici“, prvom utakmicom polufinalne serije sa Partizanom.

Kragujevčani i „crno-beli“ su ligaški deo sezone završili bodovno poravnati na deobi drugog mesta, ali je Beograđanima pripala bolja pozicija u plej-ofu i prednost domaćeg bazena u ovoj fazi takmičenja, zahvaljujući boljoj gol razlici u međusobnim susretima. Naime, Partizan je bio bolji u prvom duelu (13:11), a Radnički se u drugom revanširao nedovoljnom razlikom (13:12). Potom su „crno-beli“ uspeli da savladaju izabranike Uroša Stevanovića i u Regionalnoj ligi i to u sred Kragujevca (12:10).

– Izvukli smo pouke iz prethodnih duela. Pre svega pristup nije bio dobar i mora da se promeni. Ne bih se toliko vraćao na te utakmice, jer je polufinale plej-ofa potpuno drugačija priča koja sa sobom nosi određenu težinu i mislim da smo kadri da se izdignemo i plasiramo u finale – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

On je dodao da ekipa želi da nastavi odbranu titule i plasira se u finale.

– Dobro smo se spremali za Partizan i maksimalno smo motivisani, a mislim da ni kod njih motiva neće manjkati na ispunjenoj „Banjici“. Prva utakmica je u suštini najbitnija i može mnogo toga da odluči, ali sa druge strane ništa ne garantuje. Potrebno je da dobijemo dve utakmice i sigurno je da će biti jako teško. Međutim, dosta toga smo prošli zajedno tokom ove i prethodne sezone i uveren sam da smo spremni na sve izazove – zaključio je Janković.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na RTS2. U drugom polufinalnom duelu sastaju se Novi Beograd i Šabac, u sredu od 21.15.

Post Author: Milan

Ostavi komentar