Radnički odneo pobedu u triler završnici

Derbi kola je u potpunosti opravdao očekivanja. Nakon 40 minuta, muške, čvrste košarke, Kragujevčani su upisali 7. pobedu u sezoni nad ekipom KK Joker iz Sombora, rezultatom 67:66 (19:17, 18:16, 16:15, 14:18).

Radnički je bolje otvorio utakmicu i već u 4. minutu stekao dvocifrenu prednost (13:2). Međutim, Somborci se brzo vraćaju u meč i do kraja prve četvrtine uspevaju da priđu na koš zaostatka.

Joker u istom ritmu počinje i drugi deo igre i nakon dva realizovana napada prelazi u vođstvo i primorava domaću ekipu da zatraži prvi tajm-aut na utakmici. Nakon minute odmora, Crveni prave seriju od 11:0 i u tom momentu je delovalo da je kragujevačka ekipa preuzela kontrolu nad utakmicom. Međutim, u finišu prvog poluvremena, kratak pad koncentracije domaćih, iskoristili su Somborci i na petnaestominutnu pauzu otišli sa „samo“ 4 poena zaostatka.

Preslikana situacija sa početka druge četvrtine viđena je na startu trećeg dela igre. Opet Joker igra angažovanije i prelazi u vođstvo. Radnički uzvraća udarac i na isteku 30. minuta utakmice ima 5 poena viška (53:48).

U prva tri minuta poslednjeg dela igre, obe ekipe su postigle po svega 2 poena. Radnički nije pronalazio rešenja u napadu što gosti koriste i prave rezultatski preokret na 6 minuta do kraja utakmice. Kragujevčani jednom od dve postignute trojke za sve vreme meča, vraćaju prednost i dižu publiku na noge. Gosti se ne predaju i stiču prednost od pola koša na polovini četvrtog perioda. Još jednom Crveni dolaze do prednosti u narednom napadu, a ubrzo stiču i 3 poena prednosti. Kada su Somborci na ulazu u poslednji minut meča smanjili prednost na -1, niko nije pretpostavio da će to biti i konačan rezultat utakmice. Potpuna drama je nastupila u samo 30 sekundi. Radnički ne koristi napad i daje šansu gostima za pobedu. Gosti promašuju šut za tri poena, a nakon ofanzivnog skoka, kapiten gostiju biva fauliran u šutu na nepune dve sekunde do kraja meča. Na sreću domaćina, ne koristi nijedno slobodno bacanje i Radnički odnosi veoma važnu pobedu u trci za prvom pozicijom na kraju drugog kruga takmičenja.

Dalibor Đapa sa 23 poena i 10 skokova i nino Čelebić sa 20 poena i 4 asistencije, bili su najbolji igrači u gostujućem sastavu.

U ekipi Radničkog, sjajan meč je odigrao Borko Đorđević koji je upisao 8 poena, 13 skokova i 3 ukradene lopte i predstavio se kragujevačkoj publici kao veliko pojačanje. Najefikasniji je bio Mihailo Jovičić koji je postigao 17 poena, dok su kapiten Marko Đerasimović i Đorđe Milosavljević zabeležili po 13.

Radnički u narednom, 10. kolu, gostuje ekipi Železničara iz Čačka u subotu 10. decembra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar