Radnički nije uspeo da se domogne finala Kupa

Radnički nije uspeo ni treći put da se domogne finala Kupa Srbije prof. dr Branislav Pokrajac, jer ih je na tom putu za ustavila zahuktala ekipa novosadske Vojvodine. Kragujevčani su poraženi rezultatom 19:31, poluvreme 7:14.

Četa Žikice Milosavljevića je u meč ušla znatno oslabljena neigranjem najboljeg strelca Arkus lige Miloša Barudžića i pouzdanog čuvara mreže Ognjena Jovanovića. Novosađani, koji ove sezone imaju roster za strahopoštovanje, su na megdan u Kragujevac stigli u punom sastavu rešeni da od samog starta stvari postave na svoje mesto. Do 5. minuta i rezultata 2:2 na parketu SBB hale Jezero su oba tima iskoristila svoje šanse za pogotcima, no  Vojvodina serijom 0:3 dolazi do prednosti (2:5,9.min). Granitna, a izuzetno pokretljiva defanzivna formacija tima iz srpske Atine nije dozvoljavala domaćinu da stvori priliku za otvoreni šut. Prednost sedmostrukog osvajača je rasla sve do velikih 5:12 u 23. minutu, a do kraja prvog dela igre rivali su postigli po 2 gola za krajnjih 7:14 na isteku 30. minuta.

Činjenica da je Radnički, inače izuzetno efikasna ekipa, u prvom poluvremenu postigao samo 7 golova dovoljno govori o stanju na terenu. Na startu drugog dela igre, gosti su održavali prednost od 8 golova, da bi na sredini poluvremena prvi put došli i do dvocifrene prednosti (12:22,45. min). Svima je bilo jasno ko će proći u finale, no momci u crvenom su hteli što skuplje da prodaju kožu, ali nisu uspeli. U jednoj od najboljih partija ove sezone, Novosađani su priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 19:31, plasiravši se u finale našeg najmasovnijeg takmičenja.

Na kraju susreta je upriličena svečanost povodom prestanka aktivnog bavljenja rukometom jednog od legend kluba, dugogodišnjeg kapitena Miloša Prodanovića, kome su prigodne poklone uručili generalni director SPD Radnički Stavro Rašković Iizamenik kapitena Stefan Stanojev uz zahvalnost za sve što je doprineo razvoju i rezultatima kluba, kao I kragujevačkog rukometa uopšte.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Dušan Kasalović sa 4 i Mihajlo Knežević sa 3 pogotka, dok su kod Novosađana titulu najboljih strelaca poneli Mohamed Aziz i Baris Pukhouski sa po 5 postignutih golova.

RK Radnički – RK Vojvodina :19:31 (7:14)

Kragujevac: SBB HalaJ ezero

Gledalaca: 250

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić

Sedmerci: Radnički 3 (2), Vojvodina 6 (5)

Isključenja: Radnički 2 min, Vojvodina 10 min

Radnički: Maljević 1, Grubor 1, Stanisavljević 2, Prodanović , Mutavdžić 1, Mojsilović , Kasalović 4, Knežević 3, Utvić , L.Đerić 3, Stanojev 2, Stanojević 2, Ivanović ( 2 odbrane), Zlatanović ( 3 odbrane, sedmerac).

Vojvodina:  Lučin ( 13 odbrana), Vasić 5, Vukovljak, M.Milić , Ocvirk 4, Aziz 5, S.Milić 2, Milenković 1, Pušica, Arsenić (2 odbrane), Pešić 2, Tomić 3, Kurteš 1, Rogan , Grozdanić 3, Pukhouski 5.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar