Radnički na Jug u finalu Regionalne lige

Kragujevački Radnički prvi je srpski klub koji se plasirao u finale u istoriji Regionalne lige, a šansu da postane i prvi osvajač „Jadrana“ iz Srbije imaće večeras od 19 časova, u Zagrebu, protiv najtrofejnijeg tima tog takmičenja, dubrovačkog Juga, koji je pehar podizao četiri puta.

Jug je i sveukupno najuspešniji u Regionalnoj ligi, pošto je u 12 dosadašnjih izdanja propustio samo jedno finale i to 2012. godine, kada su u duelu za zlato igrali italijanski Pro Reko i Primorje, pa u svojim vitrinama ima i sedam srebrnih medalja.

Dubrovčani su u polufinalu nadigrali splitski Jadran sa 12:10, dok su Kragujevčani na peterce eliminisali domaću Mladost, branioca trofeja i jednu od najboljih ekipa Evrope, nakon što je u regularnom delu bilo nerešeno – 8:8. Jedan od junaka polufinalne pobede Radničkog bio je golman Lazar Dobožanov, koji je upisao 16 odbrana.

– Ogroman je uspeh pobediti Mladost na njenom bazenu, i to u polufinalu nekog takmičenja. Ne treba trošiti reči na to kakva su „žapci“ ekipa. Međutim, mi se time ne zadovoljavamo i pokušaćemo i da osvojimo trofej. U veoma tvrdoj utakmici imali smo šanse da se odvojimo, ali ih nismo iskoristili i propustili smo šansu da meč rešimo u regularnom delu – rekao je Dobožanov.

Hrvatski tim imao je prednost posle tri serije, posle promašaja Marka Radulovića, a u četvrtoj seriji sjajni strateg Kragujevčana, Uroš Stevanović, napravio je promenu na golu koja je urodila plodom, pa je Stefan Todorovski odbranio peterac Josipu Vrliću. U sedmoj seriji Stevanović je vratio na gol Dobožanova, a ovaj skinuo peterac najboljem strelcu Zagrepčana, Luki Bukiću.

– Ispostavilo se da su promene na golu bili dobri potezi. Trener je tačno znao kada treba da me zameni i u kom trenutku treba da me vrati. Mislim da nam se ova pobeda na peterce vratila za poraz u finalu Kupa – kazao je Dobožanov.

Radnički će u finalu imati još teži zadatak, jer je Jug ekipa sa najvećim brojem reprezentativaca u svojim redovima, kako sadašnjih, tako i bivših i budućih. Tu su golman Toni Popadić, Loren Fatović, Luka Lončar, Ćavi Garsija, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, te Amerikanac Aleks Obert, Rus Danil Merkulov, Aleksandros Papanastasiu. Uz sve to, odlično su vođeni sa klupe od strane trenera Vjekoslava Kobeščaka.

– Jug je vrhunska ekipa, sa puno dobrih i iskusnih igrača, ali daćemo sve od sebe protiv njih u finalu. Ulazimo u meč optimistično i pokušaćemo da ih iznenadimo. U grupnoj fazi smo odmarali za duel sa Primorcem, tako da ta razlika nije pravi pokazatelj. Očekujem tvrdu utakmicu sa jakim ritmom. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti da li je to dovoljno da se pobedi Jug – zaključio je Dobožanov.

Uvertira finalu biće utakmica za treće mesto, u kojoj se od 17.15 časova sastaju Mladost i Jadran iz Splita, a direktan prenos oba meča obezbeđen je na Sportklubu 2.

Post Author: Milan

Ostavi komentar