„Radnički“ na “Čika Dači” ubedljiv protiv Piroćanaca

U premijernom kolu Prve lige Srbije, fudbaleri kragujevačkog „Radničkog“ porazili su na domaćem terenu „Radnički“ iz Pirota rezultatom 3:0. Strelci za ekipu domaćih bili su Kovačević u 21 minutu, Milenković u 84 minutu i  Nikodijević u 89 minutu.

Može se slobodno reći da je tim iz Kragujevca ostvario start iz snova. Igrali su domaći baš onako kako je trener Nikolić najavio pred meč, čvrsto i disciplinovano. Nije bilo previše lepršavosti u igri ali je Radnički odgovornom i disciplinovanom igrom sprečio goste da sprovedu u delo svoju igru zasnovanu na kontranapadu. Sa druge strane Radnički je koristio svoje šanse i čini se da su golovi dolazili u pravom trenutku.

Od početka je Radnički nametnuo svoju igru i zagospodario terenom, mada se na prvu priliku čekalo sve do 10 minuta kada su domaći šutom sa ivice šesnaesterca prvi put zapretili golu gostiju. Uzvratili su Piroćanci u 12 minutu stopostotnom šansom. na centaršut sa desne strane odlično je glavom reagovao Pobulić ali je fenomenalnom intervencijom Raičević spasao gol domaćina. Slična situacija na drugoj strani već u narednom minutu. Velimir Popović je odlično skočio u šesnaestercu gostiju ali je lopta posle udarca glavom prohujala tik pored desne stative golmana gostiju Šuljagića.

Ipak u 20 minutu Radnički 1923 dolazi do vodjstva. Nakon duge akcije domaćih lopta dolazi na ivici kaznenog prostora do Stevana Kovačevića a on fantastičnim udarcem i najlepšim potezom utakmice, pogodkom u gornji desni ugao gola gostiju matira Šuljagića.

Bilo je do kraja prvog poluvremena još prilika na obe strane a kao zanimljiv izdvajamo pokušaj gostiju da skoro sa polovine terena lobuju istrčalog golmana domaćih Raičevića, koji se umalo završio golom.

U drugom poluvremenu Piroćanci su krenuli na sve ili ništa i stvorili par opasnih situacija pred golom domaćih a Radnički 1923 se uglavnom oslanja i pretio iz kontranapada. Ipak kako se bližio kraj utakmice gosti su vidno ostajali bez snage a čini se kao da je tim iz Kragujevca baš tada dodao gas. Izuzetna kontra u 84 minutu i maestralna realizacija šutem „iz prve“ Milenkovića i na semaforu je pisalo 2:0 za Radnički iz Kragujevca. Iako je praktično već tada sve bilo rešeno novajlija iz Niškog Radničkog, Dordje Nikodijević, još jednim lepim golom zapečatio je sudbinu gostiju. Na centaršut sa desne strane Nikodijević je odreagovao manirom rasnog strelca i glavom poslao pravi projektil u gol gostiju za konačnih 3:0.

Obzirom da je tim pretrpeo odredjene izmene, da se novajlije još uigravaju i da je Radnički igrao u promenljivoj formi tokom priprema, mora se reći da je ovaj rezultat pravi podstrek za nastavak sezone. Obzirom na ambicije kluba u ovoj sezoni, lepo je videti da je Radnički zaseo na čelo tabele od prvog kola.

U narednom kolu „Radnički“ gostuje u Novom Sadu. Sastaje se sa ekipom „Kabela“.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar