Radnički i naredne sezone direktno u Ligi šampiona

Vaterpolisti Radničkog igraće i naredne godine direktno u Ligi šampiona, potvrđeno je juče na sastanku u Beogradu, održanom u okviru „fajnal-ejta“ najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Srbija će tako i ove godine imati dva tima direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto je i Novi Beograd siguran učesnik kao domaćin završnog turnira, a postoje šanse i da se treći tim izbori kroz kvalifikacije, kao što je to ove sezone učinila Crvena zvezda.

Kragujevac se ove sezone vratio na elitnu evropsku mapu, ali Radnički nije uspeo da se izbori za „fajnal-ejt“, iz „grupe smrti“ iz koje su se potom čak tri ekipe plasirale u polufinale, a Barseloneta je zaustavljena na korak od toga. Ipak, Šumadinci su pružili nekoliko odličnih partija i pokazali da pripadaju samom kremu evropskog vaterpola, a novo poverenje koje im je ukazala Evropska federacija je samo još jedna potvrda svega toga.

– Mnogo nam znači što ćemo i naredne sezone igrati u Ligi šampiona. Mečevi sa najboljim evropskim timovima su od krucijalnog značaja za razvoj naše mlade ekipe, u kojoj je ove sezone bilo dosta debitanata u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Ovo je veliko priznanje za naš klub, a ujedno i potvrda da su čelnici LEN-a prepoznali naše vrednosti i da su zadovoljni našim učešćem i organizacijom utakmica u Kragujevcu – rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.

Liga šampiona trebalo bi da startuje u novembru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar