Radnički i četvrti put bolji od Zvezde

Vaterpolisti Radničkog savladali su i četvrti put ove sezone ekipu Crvene zvezde, prvi put na domaćem bazenu, rezultatom 15:12, u odloženom duelu prvog kola doigravanja za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije.

Za razliku od prošlih duela „crveno-beli“ su ovoga puta u meč ušli pod vođstvom novog trenera, Mirka Vičevića, sa velikom željom da se dokažu i prvi put ove sezone nadigraju velikog rivala.

Sa druge strane, Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem jednog od najboljih igrača, Miloša Ćuka, koji je iz zdravstvenih razloga propustio utakmicu.

Domaćin je katastrofalno otvorio meč, ali je pokazao karakter, izborio se sa svim izazovima i na kraju došao do zaslužene pobede. Radnički je dozvolio protivniku da veže četiri gola za pola četvrtine, posle čega je seriju prekinuo Nemanja Stanojević (4:1). Međutim, to ništa nije promenilo, pa su „crveno-beli“ do kraja ove deonice nastavili da koriste brojčane prednosti i stigli do ogromnih pet golova prednosti – 6:1.

Vaterpolisti Radničkog su se probudili tek posle kratkotrajnog predaha, a dodatni vetar u leđa dao im je odbranom peterca golman Lazar Dobožanov. Do kraja druge četvrtine uspeli su da priđu na samo gol zaostatka (7:6), a na minut do ulaska u poslednju deonicu i do potpunog preokreta posle dva vezana gola Lukića (9:8). Međutim, to je kratko trajao, jer je odmah izjednačio juniorski reprezentativac Marko Radović (9:9).

Posle dva i po minuta igre u odlučujućem periodu Lukić je ponovo doveo domaće u vođstvo (10:9), ali su gosti ponovo odgovorili, ovoga puta lepim golom Basare – 10:10. Odmah zatim Radnički je vezao dva gola preko Ukropine i Vrlića i prvi put došao do dva gola prednosti (12:10), a do kraja meča uspeo je i da uveća trijumf.

Najefikasniji u pobendičkom sastavu bio je Nikola Lukić sa pet golova, a pratio ga je Aleksa Ukropina sa četiri, koliko je postigao i Marko Radović na drugoj strani.

Novi spektakl pred kragujevačkom publikom na programu je već u subotu, od 19 časova, kada u goste dolazi Novi Beograd, dok u sredu, 9. februara, u isto vreme, stiže španska Barseloneta.

Radnički – Crvena zvezda 15:12 (1:6, 5:1, 3:2, 6:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Milović i Anđelić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković, Panić, Krug, Ukropina 4, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 5, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 2, Smiljević, Radović 4, Ivanović, Trtović. Trener: Mirko Vičević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar