Radnički gostuje Vojvodini u poslednjem kolu

U poslednjem kolu ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Vojvodine, u nedelju, od 20 časova, u Novom Sadu.

Kragujevčani u ovaj susret ulaze bodovno poravnati sa Partizanom na drugom mestu, ali su „crno-beli“ postigli pogodak više u dva međusobna odmeravanja, pa je prednost u konačnom plasmanu na njihovoj strani. Stoga će izabranici Uroša Stevanovića morati da trijumfuju u ovom duelu i da se nadaju povoljnim vestima iz derbija Partizana i Zvezde, koji je na programu u sredu.

– Potrebna nam je pobeda da bismo ostali u igri za drugo mesto, koje donosi značajnu prednost domaćeg bazena u polufinalnoj seriji. Vojvodina je jaka ekipa, pojačana nekolicinom kvalitetnih igrača, ali ove godine nisu postigli ono što se od njih očekivalo i sigurno je da će u finišu sezone pokušati da poprave utisak. „Slana bara“ je jedan od najtežih gostujućih bazena u Srbiji, u šta smo se uverili u par navrata i moramo pružiti maksimum ako želimo da pobedimo – rekao je Nemanja Stanojević, povremeni reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

Šumadinci u meč ulaze posle turnira Regionalne lige na kom su pretrpeli prvi poraz u takmičenju, od Partizana, koji ih je na kraju koštao drugog mesta pred „fajnal-for“, ali su trijumfima nad Jugom i Šapcem overili plasman u završnicu sa četvrtog mesta. Sa druge strane, i Vojvodina je bila neporažena do poslednjeg turnira druge Regionalne lige, ali je porazima od Primorja i Valisa ostala i bez baraža.

– Iza nas je nekoliko lošijih partija, pa će nam ova utakmica poslužiti i za podizanje forme za F4 Regionalne lige i početak plej-ofa u domaćem Prvenstvu. Protiv Juga smo se malo izdigli, ali moramo da budemo konstantniji, jer se bliže završne borbe za trofeje. Možda trenutno nismo u najboljoj formi, ali daćemo sve od sebe da pobedimo u ovoj utakmici i vratimo se na pobedničke staze – zaključio je Stanojević.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar