Radnički bolji od Železničara

U četvrtoj kontrolnoj utakmici, u sklopu priprema za odlučujući duel za ulazak u Arkus Superligu, Kragujevčani su savladali renomiranog protivnika, ekipu niškog Železničara rezultatom 30:24, poluvreme 16:14. Puleni Nedeljka Matića su samo u prvih 15 minuta dozvolili Nišlijama da se razmahnu, a nakon toga su zagospodarili situacijom na terenu. Dobrom igrom u odbrani, lucidnim rešenjima u napadu, u drugom delu igre su u par navrata imali i 8 golova prednosti, što daje objektivnu nadu u povoljan uspeh u utakmici sa Negotincima.

Ovo nam je prva ozbiljna utakmica nakon 4 nedelja priprema, pomak u igri je očigledan. Očekujem još bolju igru, ima stvari sa kojima nisam baš zadovoljan, ali u celini odigrali smo jednu pravu, prvenstvenu utakmicu. Još uvek probamo određene taktičke varijante i kako igrači reaguju na njih. U globalu bilo je više pozitivnih momenata i mogu da istaknem da sam zadovoljan prikazanom igrom, ocenio je šef stručnog štaba Radničkog Nedeljko Matić.

Svoje viđenje utakmice izneo je i trener niškog superligaša Đorđe Teodorović, koji je istakao da je srećan činjenicom što konačno igraju rukomet.

Prva utakmica posle dužeg perioda i zadovoljan sam onime što smo na momente prikazali. Radnički je potpuno zasluženo slavio, mi smo oslabljeni zbog povreda Milosavljevića i Anđelkovića i ovo je naš maksimum u ovom trenutku. Očigledno je da je Radnički doveo izvanredna pojačanja, dobro su fizički utrenirani, jako pametno igraju i očekujem da bude ozbiljan kandidat za plej-of. Ekipa u ovom momentu deluje impozantno i smatram da će proći u baražu, a nas očekuje da radikalno popravimo igru kako bi pružili jak otpor u trećem kolu u Nišu, naglasio je Teodorović.

Podsećamo da će utakmica za popunu Arkus superlige između Radničkog i Hajduk Veljka biti odigrana 19. septembra u hali Čair u Nišu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar