Radnički 1923 umalo iznenadio favorizovani Čukarički – na kraju podela plena

Fudbaleri Radničkog 1923 i beogradskog Čukaričkog podelili su bodove u poslednjoj utakmici 6. kola Mocart Bet Superlige Srbije, odigranoj pred praznim tribinama stadiona “Čika Dača” – 1:1 (1:0). “Crveni” su požrtvovanom, odgovornom i disciplinovanom igrom došli nadomak trijumfa protiv favorizovanih gostiju iz Beograda, koji su u završnici utakmice uspeli da “iščupaju” bod.

Brojni pehovi koji su kragujevački tim pratili pre i tokom same utakmice nisu sprečili izabranike trenera Dejana Joksimovića da u duelu sa jednom od najkvalitetnijih ekipa u ligi ostave zapažen utisak. Defanzivna trojka, u sastavu Ivanović, Cvetinović, Miličić, potpomognuta veznim redom kojim je komandovao oporavljeni Miloš Vidović, formirala je defanzivni bedem koji popularni “brđani” nikako nisu uspevali da probiju.

Na drugoj strani, Kragujevčani su prvu ozbiljniju akciju na protivničkoj polovini terena uspeli da pretvore u startno vođstvo. Uporni Krajišnik je iz drugog pokušaja uspeo da uputi centaršut sa desne strane, lopta je došla do Dušana Stoiljkovića, čiji je udarac iz srca šesnaesterca bio neodbranjiv za čuvara mreže Čukaričkog Mićovića.

Probudio se Čukarički nakon primljenog gola, zapretio najpre preko korpulentnog Bademosija, a zatim i Mijailovića, ali je Leković ostao nesavladan.

Ipak, poslednju reč u prvom delu susreta imali su domaći. U momentu kada se sudija Radaković spremao da pošalje igrače u svlačionicu, Tomić je idealnim centaršutem sa desne strane uposlio Maksimovića, koji u trku sa ivice peterca šutira pravo u prečku.

Trener Čukaričkog Dušan Kerkez je sa par izmena u drugom poluvremenu pokušao da pojača ritam igre svog tima, međutim Kragujevčani su nastavili uspešno da odolevaju sve do 76. minuta, kada je mladi Vladimir Lučić sa par veštih driblinga uspeo da prevari dvojicu igrača Radničkog 1923, pre nego što je dobro odmerenim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu kragujevačkog tima.

Osim solidnog pokušaja mladog Đorđa Jovanovića glavom, nije bilo izrazitih prilika u poslednjih petnaestak minuta utakmice, tako da je duel na stadionu “Čika Dača” okončan bez pobednika.

Nakon šest odigranih kola, fudbaleri Radničkog 1923 zauzimaju deseto mesto na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Narednu utakmicu izabranici trenera Dejana Joksimovića igraju u subotu u Ivanjici sa povratnikom u najviši rang takmičenja, ekipom Javor Matisa.

RADNIČKI 1923 – ČUKARIČKI 1:1 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad)
Pomoćnici: Petar Radić (Novi Sad), Dragan Peranović (Šajkaš)
Strelci: Stoiljković u 21. minutu za Radnički 1923, a Lučić u 76. minutu za Čukarički.

Žuti kartoni: Mirić, M. Vidović, Zorić, Jovanović (Radnički 1923), Mijailović (Čukarički).

RADNIČKI 1923: Leković, Ivanović, Cvetinović, Miličić, Vlajković, Stoiljković, M. Vidović, Srnić (od 54. Zorić), Maksimović (od 82. Brnović), Mirić (od 10. Krajišnik), Tomić (od 82. Jovanović). Trener: Dejan Joksimović.

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Tošić (od 46. Roganović), Drezgić, Vujadinović, Mijailović (od 46. Docić), Kovač (od 70. Lukić), Ovusu, Lučić (od 88. Spasojević), Adžić (od 46. Ivanović), Badamosi. Trener: Dušan Kerkez.

Post Author: Milan

Ostavi komentar