Radnički 1923 u kombinovanom sastavu samo do boda na Čika Dači protiv Dubočice

I drugi ovosezonski duel fudbalera Radničkog 1923 i leskovačke Dubočice okončan je bez pobednika. Za razliku od prvog susreta u Leskovcu, u kome su viđena čak četiri pogotka, na “Čika Dači” su mreže ostale netaknute – 0:0. “Crveni” su tako prekinuli niz od devet uzastopnih trijumfa na svom terenu, dok je ekipa Dubočice došla do izuzetno vrednog boda u daljoj borbi za opstanak u ligi.

Znali su Kragujevčani da ih očekuje težak duel sa jednom izuzetno tvrdom, takmičarskom ekipom, koja im je zadala dosta problema i u prethodnom međusobnom odmeravanju snaga.

I zaista, Leskovčani su se i ovoga puta pokazali kao “tvrd orah” i prilično hrabro su izašli na teren stadiona “Čika Dača”, svesni da nemaju šta da izgube u susretu sa vodećom ekipom na tabeli Prve lige Srbije, koja je u ovu utakmicu ušla kao izraziti favorit.

Sa druge strane, izostanak nekolicine veoma bitnih i iskusnih igrača pokazao se kao značajan hendikep za ekipu trenera Aleksandra Linte, koja tokom svih devedeset minuta igre nije uspela da pronađe pravi način da nadmudri izuzetno čvrstu i dobro uigranu poslednju liniju leskovačkog tima.

U uvodnim minutima utakmice uglavnom se igralo pred kaznenim prostorom Kragujevčana, ali su vremenom “crveni” uspeli da se oslobode početnog pritiska Leskovčana i da u 17. minutu upute prvi udarac u okvir protivničkog gola. Učinio je to novajlija Ristović, ali je to bio lak plen za golmana Dubočice Miodraga Mladenovića.

Samo minut kasnije, na drugoj strani se ukazala prilika Stankoviću, koji je iz povoljne pozicije prebacuje gol. Lepa akcija domaćih viđena je u 30. minutu utakmice. Ćirović je atraktivno petom proigrao Maksimovića, koji, pak, ne uspeva da zahvati loptu.

Usledio je pokušaj kapitena Radničkog 1923 Stevana Kovačevića sa distance, da bi u 37. minutu Mirić pokušao udarcem glavom nakon prekida, međutim, nije bio dovoljno precizan. Bilo je to ujedno i poslednje veće uzbuđenje u prilično siromašnih prvih 45 minuta utakmice.

U nastavku susreta Kragujevčani su u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, ali su i dalje teško dolazili do izglednih pozicija pred golom protivnika.

Sve se svelo na pokušaje iz prekida, kao što je to bio slučaj u 58. minutu, kada je nakon udarca iz ugla i gužve u kaznenom prostoru Leskovčana, lopta došla do Maksimovića, koji je sa nekih desetak metara šutirao daleko preko gola.

Usledila su potom dva pokušaja Mirića, najpre iz slobodnog udarca u 69. minutu, a potom i glavom nakon kornera, ali se rezultat nije promenio.

Na drugoj strani, gosti su se u drugih 45 minuta uglavnom orijentisali na odbranu svog gola, uz povremene izlete na polovinu Kragujevčana, poput situacije iz 65. minuta, kada je visoki Pavišić uputio oštar udarac sa nekih 13 metara iskosa sa leve strane, ali nije bio dovoljno precizan.

Na kraju je ova ne baš preterano sadržajna fudbalska bitka na stadionu “Čika Dača” okončana najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Ovaj remi se nije bitnije odrazio na položaj kragujevačkog prvoligaša na tabeli, koji se i dalje nalazi na liderskoj poziciji sa 44 osvojenih bodova.

Novi takmičarski izazov fudbalere Radničkog 1923 očekuje u petak, 5. marta, na gostovanju kraljevačkoj Slogi, koju od nedavno predvodi bivši šef struke “crvenih” sa “Čika Dače” Darko Milisavljević.

RADNIČKI 1923 – DUBOČICA  0:0

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”
Igrano bez prisustva publike.
Sudija: Nikola Petrović (Novi Sad).
Pomoćnici: Ivan Cvetković (Beograd), Ivan Krstić (Jakovo).
Žuti kartoni: Aleksijević, M. Vidović (Radnički 1923), Pavišić, Gorčić, M. Mladenović, (Dubočica).

RADNIČKI 1923: Lukić, Rađen, Vićentijević, M. Vidović, Filipović, Kovačević, Ćirović, Ristović (od 46. Zukanović), Mirić, Ilić (od 46. Aleksijević), Maksimović (od 66. U. Vidović).

DUBOČICA: M. Mladenović, Stanković (od 83. Jovanović), A. Mitrović (od 90+1. Ivanov), Savić, Gorčić, N. Mladenović, Radić, S. Marković, Pavišić, Vuković, L. Marković (od 65. Milić).

Post Author: Milan

Ostavi komentar