Radnički 1923 protiv Čukaričkog za prekid sušnog perioda

Gorak ukus nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da speru u susretu sa ekipom beogradskog Čukaričkog. Ova utakmica, koja će zatvoriti 6. kolo Mocart Bet Superlige Srbije, igra se u ponedeljak od 17 časova pred praznim tribinama stadiona “Čika Dača”.

Ako je poraz od ovog leta silno pojačane novosadske Vojvodine na “Čika Dači” prihvaćen prilično mirno, onda je svakako gubitak bodova na gostovanju ekipi Voždovca prošlog vikenda, i to nakon primljenog gola u poslednjem minutu utakmice, predstavljao ogroman emotivni šok za učenike trenera Dejana Joksimovića, posebno ako se uzme u obzir da su “crveni” u većem delu susreta bili ravnopravan, ako ne i bolji tim.

– Sigurno da nije nimalo prijatno izgubiti utakmicu na ovakav način, primljenim golom u poslednjem minutu. Verovatno da po igri koju smo prikazali na Krovu nismo zaslužili poraz, ali sve je to sastavni deo fudbala. Ono što je za nas važno, to je da ova dva poraza nisu poljuljala atmosferu u ekipi i da su svi igrači maksimalno spremni i naoštreni za predstojeću utakmicu protiv Čukaričkog – tvrdi Dejan Joksimović, šef struke Radničkog 1923.

Evidentno je da je problem sa realizacijom jedan od glavnih uzročnika nešto slabijih rezultata Kragujevčana u poslednje vreme. Šumadinci su poslednji put protivničku mrežu zatresli još na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, i od tada su nanizali 270 minuta bez postignutog pogotka.

– Realizacija predstavlja svakako jedan od najvećih problema u našoj igri. Taj trend korene vuče još iz prethodne sezone i na nama je da kroz jednu detaljnu analizu pronađemo rešenje za neefikasnost. Sigurno bi popravljanje ovog segmenta igre dovelo i do boljih rezultata u nastavku sezone – uveren je Joksimović.

Utakmica sa tradicionalno neugodnom ekipom Čukaričkog, koja je lako savladala “crvene” u oba međusobna duela prošle sezone (3:0 na “Čika Dači”, 2:0 na Banovom brdu), predstavlja veliki ispit za četu Dejana Joksimovića. Beograđani su nedavno doživeli tešku eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu konferencija od holandskog Tventea, pa će svoj bes gledati da iskale upravo na Kragujevčanima.

– Čukarički je klub koji je poslednjih desetak godina u samom vrhu srpskog fudbala. I ovog leta su se značajno pojačali dovođenjem nekolicine jako kvalitetnih igrača poput Vujadinovića, Ovusua, Luke Adžića, Badamosija, koji su pokazali da prave razliku u ovom rangu takmičenja. Sama činjenica da se trenutno nalaze pri vrhu tabele jasan je odraz njihovog kvaliteta. Sve to iziskuje maksimalan oprez sa naše strane, ali smo isto tako svesni da nismo bez šansi na ovoj utakmici i da i mi imamo neke naše kvalitete koji mogu da dođu do izražaja – smatra strateg kragujevačkog superligaša.

Nažalost, fudbaleri Radničkog 1923 na predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog neće moći da računaju na podršku svojih pristalica. Naime, Disciplinska komisija FSS je zbog incidenata na utakmici sa novosadskom Vojvodinom pre dve nedelje odlučila da kragujevački klub kazni jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, tako da “crveni” protiv Čukaričkog neće moći da računaju na pomoć “dvanaestog igrača”.

– Sigurno da će nam podrška naših navijača, na koju smo se uveliko navikli, mnogo nedostajati na predstojećoj utakmici. Nastojaćemo da to pretvorimo u neku vrstu dodatnog motiva i da željom, borbenošću i htenjem dođemo do pozitivnog rezultata – poručio je Joksimović.

Televizija Arena Sport direktno će prenositi utakmicu na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar