Radnički 1923 protiv Budućnosti za jesenju titulu

Jedna od utakmica koja će otvoriti 16. kolo Prve lige Srbije igra se u petak od 13 časova na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu, gde će domaći Radnički 1923 ugostiti Budućnost iz Dobanovaca. Za Kragujevčane je to još jedna prilika da se i zvanično krunišu titulom jesenjeg prvaka i time na najbolji način zaokruže ovu i više nego uspešnu polusezonu.

U predstojeći susret sa Dobanovčanima “crveni” ulaze nakon remija u Kruševcu (0:0), koji je bar za kratko odložio proslavu jesenje titule.

Ono što je sigurno, to je da se ovaj remi sigurno ne može podvesti pod kategoriju “kiksa”, s obzirom da se domaći Trajal pokazao u izuzetno pozitivnom svetlu i imao par lepih prilika da dođe do pogotka. Nisu ni Kragujevčani oskudevali u šansama, a najbolju je propustio Marko Mirić u prvom poluvremenu, kada je uzdrmao okvir gola Kruševljana.

Kako bilo, učenici Aleksandra Linte već su u mislima “arhivirali” ovo gostovanje i okrenuli se pripremama za predstojeći susret sa uvek nepredvidivim Dobanovčanima.

Tim iz beogradskog predgrađa i ove sezone dosta oscilira u formi i rezultatima, i trenutno zauzima deseto mesto na prvoligaškoj lestvici.

U ekipi Dragana Stevanovića prednjače napadači Đurađ Dobrijević i Stefan Ilić, koji su zajedno postigli jedanaest od ukupno osamnaest golova prvoligaša iz Dobanovaca u dosadašnjem delu takmičenja. Pored njih dvojice, tu je još nekolicina kvalitetnih i dokazanih prvoligaških igrača, poput Gorana Smiljanića ili kapitena Slobodana Lučića, kao i dvojica bivših fudbalera kluba sa “Čika Dače” Filip Markišić i Nebojša Ivančević.

Dobanovčani su u ne tako davnoj prošlosti znali neprijatno da iznenade Radnički 1923 na “Čika Dači”, što poziva na dodatan oprez u taboru Kragujevčana uoči predstojećeg duela.

– Ekipa Budućnosti iz Dobanovaca već duži niz godina igra u Prvoj ligi Srbije, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. U svojim redovima imaju par iskusnih i dobrih pojedinaca, koji su u stanju da priprete našem golu. Svakako da imaju i određenih slabosti koje možemo da iskoristimo i dođemo do nova tri boda, kako bismo na predstojeću zimsku pauzu otišli nešto rasterećeniji i kao jedina ekipa u ligi sa svim pobedama na domaćem terenu – poručuje čuvar mreže Radničkog 1923 Lazar Raičević, koji će na predstojećem susretu sa Dobanovčanima pokušati da potvrdi dobru formu i zabeleži treću uzastopnu utakmicu bez primljenog pogotka.

Kragujevački prvoligaš je u proteklih petnaest kola ostavio najbolji utisak u konkurenciji osamnaest prvoligaških ekipa i pokazao da je najozbiljniji pretendent za plasman u najviši rang takmičenja. Sve je to plod odlične atmosfere u samom klubu, predanog rada stručnog štaba na čelu sa Aleksandrom Lintom i međusobne kohezije igrača, koji na terenu deluju kao jedna dobro organizovana armija.

– Dobri rezultati u dosadašnjem delu sezone posledica su odlične strategije, potkrepljene intenzivnim treninzima i jakim timskim duhom. Maltene čitavu polusezonu igrali smo sa velikim žarom i energijom, što nas je dovelo na vrh tabele. Čitava ova situacija sa koronavirusom i igranje pred praznim tribinama, sve to nas je samo dodatno motivisalo da naše navijače u ovom jednom teškom trenutku bar malo usrećimo dobrim igrama i rezultatima. Naša misija se zna, a to je ulazak u Super ligu, i svi zajedno stremimo ka ostvarenju tog cilja. Ja lično daću sve od sebe da pomognem ekipi u nastojanju da sačuva čelnu poziciju na tabeli do kraja sezone – jasan je Raičević.

Kadrovski problemi i dalje muče prvoligaša sa “Čika Dače”. Radovan Avram i Miloš Vidović su i dalje van stroja zbog povreda, Marko Mirić ima zdravstvenih problema, dok će Vladimir Ćirović pauzirati zbog parnih kartona. Iz zdravstvenih razloga odsustvovaće i šef struke “crvenih” Aleksandar Linta, pa će na ovoj utakmici sa klupe dirigovati njegov prvi asistent Nemanja Kaćanski.

Dobra vest je da će u konkurenciji za tim ponovo biti Mateja Dukić, Uroš Vidović, Ognjen Ilić, Lazar Petrović i Vladimir Savić.

U skladu sa merama Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, predstojeća utakmica biće odigrana bez prisustva publike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar