Radnički 1923 pobedom nad Indjijom izašao iz opasne zone

Fudbaleri Radničkog 1923 načinili su značajan korak ka opstanku u ligi.

Nastavili su sa odličnim igrama kod kuće ovoga proleća i najnovija žrtva je ekipa Indjije.Pobeda je ostvarena sigurnom igrom iako nije bilo puno prilika za gol.Gosti su ekipa koja je došla u Kragujevac u odličnoj formi sa tri uzastopne pobede ali nisu odoleli na „Čika Dači“ pa je Radnički 1923 i drugi put ove sezone slavio protiv renomiranog protivnika.

Iako su gosti imali prvu veliku šansu kada je Stojiljković pogodio stativu, do vodjstva i kako se ispostavilo konačnog rezultata stižu domaći pogotkom kapitena Varjačića na asistenciju Miljuša.Njemu je to sedmi pogodak ove sezone.

Do kraja utakmice Radnički je uspeo da sačuva stečenu prednost.Indija je u finišu imala inicijativu i opsedala gol Radničkog ali bez izglednije prilike za izjednačenje.

Šest kola pre kraja, Radnički je sedmi na tabeli sa 33. boda, osam više od trinaestoplasiranog Temnića, koji je prvi ispod linije ispadanja.

Već u sredu Kragujevčani gostuju dvanaestoplasiranoj Slobodi, koja sa 29 bodova još uvek strepi za opstanak.

Radnički 1923 – Inđija 1:0 (1:0)

Stadion „Čika Dača“. Sudija: Aleksa Mitrović (Beograd). Strelac: Varjačić u 34. minutu. Žuti kartoni: Miljuš, Đurđević (Radnički 1923), Anđelković, Kovačević, Preković, Vujasin (Inđija).

RADNIČKI 1923: Raičević, Živanović (od 78. Lukić), Dragačević, Ilić M., Petrović, Aleksijević (od 82. Cvijović), Vidović, Varjačić, Vićentijević, Miljuš, Maksimović (od 72. Đurđević).

INĐIJA: Preković, Gajić (od 70. Mojsilović), Kovačević, Rogač, Bjeličić, Plavšić (od 81. Majdevac), Vraštanović (od 72. Vujasin), Milisavljević, Nikodijević, Anđelković, Stojiljković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar