Radnički 1923 na lozničkom “Lagatoru” traži nastavak pobedničkog niza

Vodeći tim Prve lige Srbije, kragujevački Radnički 1923, danas od 13.30 časova gostuje ekipi Loznice, u utakmici 13. kola. Ekipa trenera Aleksandra Linte u velikom je naletu, vezala je četiri uzastopna trijumfa, tako da na loznički “Lagator” stiže sa namerom da produži niz dobrih rezultata i opravda status lidera na tabeli.

Dvanaest kola je prošlo, a još uvek se nije našla ekipa koja bi mogla da stane na put nepobedivim Kragujevčanima. I pored određenih uspona i padova, koji su karakteristični za svaku ekipu tokom sezone, “crveni” su pokazali da su u stanju da pobeđuju i kada im ne ide, što je odlika velikih timova.

To je, uostalom, pokazao i duel sa Zemunom prošlog vikenda. Iako su primili gol u ranoj fazi igre, učenici Aleksandra Linte vrlo brzo uspeli su da se prenu, vrate utakmicu pod svoju kontrolu i preokrenu rezultat u sopstvenu korist.

Najveće zasluge za to idu na račun dvostrukog strelca Vladimira Ćirovića, koji u poslednje vreme igra u zaista velikoj formi.

Iskusni fudbaler je svojim partijama u dosadašnjem delu takmičenja podsetio na onaj period kada je sa svojim saigračem iz ekipe Zlatibora Dejanom Vidićem činio najbolji napadački tandem Prve lige Srbije.

– Mi smo u utakmicu sa Zemunom ušli fizički i psihički ispražnjeni nakon dva teška gostovanja u Čačku i Ivanjici. Bila je primetna nervoza u našim redovima, naročito nakon primljenog gola, ali smo ipak duboko u sebi verovali da možemo do preokreta i eto Bog nas je pogledao u 94. minutu, kada smo došli do tog pobedonosnog pogotka. Naravno da mi je drago što su moji golovi odlučili pobednika, ali iskreno rečeno ne opterećujem se time, već mi je najbitnije da čitava ekipa igra dobro i pobeđuje – skroman je neumorni Čačanin, koji je sa četiri postignuta pogotka trenutno najbolji strelac ekipe sa “Čika Dače”.

Novi ispit Ćirovića i njegove saigrače iz tima očekuje u subotu na gostovanju povratniku u prvoligaško društvo, ekipi Loznice.

Lozničani su poslednji put u Prvoj ligi Srbije nastupali u sezoni 2015/16, kada su podelili zajedničku sudbinu sa kragujevačkim klubom, koji se na kraju te sezone preselio u niži rang takmičenja. Za razliku od Kragujevčana koji su se ekspresno vratili u prvoligaški rang takmičenja, “zeleno-belima” su za to bile potrebne pune četiri godine.

Kao i svakom novajliji u ligi, i Lozničanima je glavni prioritet u ovoj sezoni opstanak, a sudeći po rezultatima u dosadašnjih dvanaest kola, na dobrom su putu da se zadrže u prvoligaškom društvu.

Loznica se trenutno nalazi na deobi sedme pozicije na tabeli, zajedno sa kruševačkim Trajalom, što je sasvim zadovoljavajući plasman za tim sa “Lagatora”.

Evidentno je da su Lozničani posle nešto slabijeg starta uspeli da se prilagode prvoligaškom nivou takmičenja, pa su tako u poslednja četiri kola ostvarili čak tri trijumfa.

Dovoljan je to razlog za oprez u redovima kragujevačkog prvoligaša, koji je u prošlosti teško dolazio do bodova na “Lagatoru”.

– Loznica je izuzetno kvalitetna, disciplinovana i agresivna ekipa, koja je izuzetno opasna u tranziciji. Iako ove sezone igraju po principu “toplo-hladno”, svakako nisu ekipa za potcenjivanje. Naš cilj je jasan, a to je pobeda, i ja sam ubeđen da imamo kvalitet da do nje i dođemo – smatra Ćirović.

Kragujevčani put Loznice kreću u punom sastavu, uz izuzetak iskusnog Marka Mirića, koji će ovo kolo pauzirati zbog parnih kartona.

Post Author: Milan

Ostavi komentar