Prvi poraz vaterpolista Radničkog u derbiju na Novom Beogradu

U derbiju drugog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Novog Beograda, rezultatom 11:8.

Posle pobede na premijeri u Šapcu, Kragujevčani su odigrali još jedan tvrd i neizvestan meč, ali su na kraju poklekli u duelu sa ekipom koju sa klupe predvode naši proslavljeni asovi Vladimir Vujasinović i Aleksandar Šapić, dok je u bazenu prva violina reprezentativac Miloš Ćuk.

Domaći su poveli upravo preko Ćuka, ali je zatim golman Lazar Dobožanov skinuo peterac našem olimpijskom šampionu. Zatim popularni „vukovi“ nisu iskoristi još jedan peterac, a sve je to lepom šraubom kaznio ruski internacionalac Nikita Krug – 1:1.

Novi Beograd je ubrzo preokrenuo rezultat preko Nkolova i Martinovića (3:1), a potom je održavao „plus“ dva sve do finiša poluvremena, kada je Radulović vratio Kragujevčane u igru (5:4).

Isti igrač doneo je Radničkom izjednačenje na startu drugog poluvremena, ali su se domaći pred kraj treće deonice ponovo vratili na dva gola „viška“ (8:6).

Na startu poslednje četvrtine Miličić je vratio nadu Radničkom (8:7), ali su Martinović, Nikolov i Filipović otklonili sve dileme oko pobednika (11:7).

U ekipi Radničkog, najefikasniji sa tri pogotka bio je Marko Radulović, koliko je postigao i Ćuk na drugoj strani.

U narednom kolu Radnički dočekuje ekipu Vojvodine, a taj meč na programu je u petak, od 18.15 časova.

Novi Beograd 11. april – Radnički 11:8 (4:2, 1:2, 3:2, 3:2)

BEOGRAD – SRC 11. april. Bez prisustva publike. Sudije: Putniković i Golijanin.

NOVI BEOGRAD 11.APRIL: Rističević, Filipović 2, Tomić, Bursać 1, Ćuk 3, Radulović, Gogov 1, Čupić, Avramović, Radanović, Nikolov 2, Mitrović, Vlahović, Martinović 2. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar