Prvi međunarodni tekvondo turnir u Kragujevcu

Prvi međunarodni tekvondo turnir ”Prestiž kup” u organizaciji Tekvondo akademije Kragujevac održava se danas u SBB hali Jezero. Turnir je u ime grada otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Kragujevac kao grad sporta domaćin je prvom međunarodnom tekvondo turniru. Velika je čast da imamo mogućnost da ugostimo preko 400 najperspektivnijih mladih tekvondista iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije koji će pokazati svoja znanja i veštine jedne od najpopularnijih borilačkih disciplina koju odlikuju jak sportski duh i um. Ovakav sportski događaj značajan je ne samo za grad već i za čitavu Srbiju, rekao je Stevović član Gradskog veća.

Takmičenje se odvija po planu i u najboljem redu. Takmiči se 42 kluba iz četiri zemlje iz okruženja. Svi tekvondo klubovi iz Srbije su učesnici današnjeg turnira, kaže Slavko Germanac majstor tekvonda, trener u Tekvondo akademiji Kragujevac i organizator turnira. Inače srpski tekvondo važi za jedan od najjačih tekvondoa u svetu i borci su, od najmlađih pa do seniora, u veoma dobroj formi. Redovno održavanje takmičenja za tekvondiste i uopšte za sve sportiste znači održavanje i fizičke i mentalne forme. Ovim takmičenjem zatvaramo sezonu tekvondo takmičenja u Srbiji, rekao je Germanac.

Inače Tekvondo akademija osnovana je pre nešto više od pet godina sa ciljem da se deci i mladima u Kragujevcu pruži mogućnost da na kvalitetan način uz podršku uspešnih trenera upoznaju ovu olimpisku disciplinu koja sve više dobija na popularnosti. Kao relativno mlad sportski klub, njegovi članovi su osvojili više stotina medalja na domaćim i međunarodnim turnirima, a Aleksandra Germanac, državna vicešampiona godinama niže uspehe na domaćim takmičenjima i bila je jedina reprezentativka koja je branila boje Srbije na EP u Estoniji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar