Prijem za članove šahovskog kluba „Radnički“

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović organozovao je prijem za članove šahovskog kluba „Radnički“ uoči predstojećeg državnog prvenstva u šahu. Na prijemu je bilo reči o tome kako grad može da pomogne klubu u narednom periodu, s obzirom na rezultate koje klub postiže. Takođe je bilo reči i o poboljšanju uslova u kojima klub funkcioniše i formiranju šire regrutne baze. Inače, kragujevački šahisti su prošle godine osvojili prvo mesto na prvenstvu centralne Srbije i ponovo postali članovi najvišeg ranga. Posle pet godina, šahovski klub „Radnički“ vratio se u Prvu ligu Srbije.

Šahovski klub „Radnički“ se nalazi na godišnjem programu finansiranja sportskih klubova od samog osnivanja i s obzirom na to da su ušli u prvu ligu, suočavaju se sada sa još većim problemima finansijske prirode. Grad Kragujevac je uvek tu za njih. Dogovorili smo se da predaju korekciju godišnjeg programa, i komisija će u najbržem mogućem roku odlučivati o njihovom predlogu. Komisija će zasedati već sledeće nedelje i odlučivaćemo o njihovom predlogu i svim drugim predlozima koji prate rezultate svih ovako uspešnih klubova – kazao je Stevović.

Članovi šahovskog kluba „Radnički“ učestvovaće na Međunarodnom državnom prvenstvu u šahu „Millennium team – Prva liga Srbije za žene i muškarce“ koje počinje sutra u Vrnjačkoj Banji.

Želim da iskažem veliko zadovoljstvo u ime naših šahista i svoje lično ime i zahvalim se gospodinu Stevoviću na vremenu koje je izdvojio za nas i razumeo probleme šahovskog kluba „Radnički“. Klub nije isplatio stipendije igračima za prošlu godinu tako da je dovedeno u pitanje njihovo učešće na Međunarodnom državnom prvenstvu koje počinje sutra – kazao je Obren Ćetković, predsednik šahovskog kluba „Radnički“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar