Prekinuta utakmica Radnički 1923 – Borac jer Čačani nisu imali dovoljno igrača u protokolu

Ono što su najavili, gosti iz Čačka su i uradili.

Naime odlukom FSS-a, Borac iz Čačka je zbog „povede integriteta takmičenja“ u meču sa Železničarom iz Pančeva, kažnjen oduzimanjem 6 bodova i novčanom kaznom u iznosu od 4 miliona dinara. Jasno je bilo po najavama iz Borca da se oni ne mire sa takvom odlukom i da će u Kragujevcu uputiti poruku fudbalskoj organizaciji.

Na teren su izašli sa sedam igrača, ali se posle par minuta igre jedan fudbaler iz Čačka „povredio“, pa kako gosti nisu imali više igrača u protokolu, a susret nisu mogli da nastave sa šest fudbalera, utakmica je prekinuta.

Nema nikakve sumnje da će ona biti registrovana pobedom Radničkog iz Kragujevca službenim rezultatom 3:0. Takav epilog domaćina možda može da raduje sa bodovnog aspekta ali čini se da je fudbalerima iz Kragujevca danas trebala pobeda izborena na terenu, jer bi im samo ona podigla samopouzdanje pred završnicu prvenstva.

O ljagi koja je još jednom pala na srpski fudbal, ne treba ni trošiti reči.

Da li će Borac proći samo sa službenim porazom ili će biti i dodatno kažnjeni, tek ćemo videti. U svakom slučaju Borac najavljuje da će se boriti da dokaže da nije nameštao utakmice i da je kažnjen bez dokaza, kako kažu, do Strazbura.

U svakom slučaju Kragujevac je danas svedočio jednoj ružnoj epizodi ovdašnjeg fudbala, na sreću bez publike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar