Predrag Stevović u poseti Stonoteniskom klubu OSI Kragujevčani

Grad Kragujevac kontinuirano pruža podršku osobama sa invaliditetom obezbeđivanjem uslova za sportsko rekreativne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta njihovog života. Zahvaljujući tome, jedan od klubova – Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Kragujevčani, upisuje ovih dana najbolje rezultate od svog osnivanja 2011. godine. To je i bio jedan od razloga posete Predraga Stevovića člana Gradskog veća za sport tom klubu.

Predsednik kluba Kragujevčani Srđan Šćekić stonoteniser za osobe sa invaliditetom, sa nedavno održanog međunarodnog Turinira prijateljstva u Nišu Naisus Open, na kome su učestvovali stonoteniseri iz pet zemalja, vratio se u Kragujevac sa zlatnom medaljom. Dve nedelje pre toga, osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu u Novom Sadu.

Šćekić koji je skoro počeo da se bavi stonim tenisom za osobe sa invaliditetom, ne krije da je zlatna medalja bila iznenađenje u vrlo ozbiljnoj konkurenciji u Nišu, s obzirom na to da je u klubu tek tri godine.

Rezultate sam skoro počeo da ostvarujem. Uslovi za trening u Hali Jezero su dobri, nedostaje nam malo opreme, ali smo u suštini zadovoljni. Klub okuplja 15 – tak članova, što zdravih sportista, tako i osoba sa invaliditetom. Inkluzija je sastavni deo naše zajednice, a sport najlepši primer da ne živimo jedni pored drugih nego zajedno, kazao je Šćekić koji se zahvalio gradu na dosadašnjoj podršci za odlazak na turnire.

Grad Kragujevac je napravio praksu praćenja rada svih sportskih klubova i njihovih rezultata. Kao član Gradskog veća zadužen za ovaj veoma složeni resor – sport, smatram da je moja obaveza i dužnost da pratim rezultate svih naših sportista, istako je Predrag Stevović.

Grad Kragujevac ima odgovarajući senzibilitet kada je reč o osobama sa invaliditetom u sportu, u kome su oni veoma zastupljeni. Mi imamo jednog paraolimpijca u streljaštvu Dragana Ristića, koji je napravio neverovatan rezultat osvajanjem zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju podsetio je Stevović. U ovom slučaju imamo jednog Srđana Šćekića koji sutra takođe može da bude paraolimpijac. On već sada ostvaruje sjajne rezultate. Grad Kragujevac je finansijski podržao njegov odlazak na takmičenja u Nišu i Novom Sadu sa kojih je Šćekić doneo zlatnu i bronzanu medalju. Grad Kragujevac nastaviće da prati rezultate svih naših sportista posebno osoba sa invaliditetom i pruža podršku na najbolji mogući način. Uvek i na svakom mestu mi smo tu za njih – poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar