Povratak rukometaša Radničkog na pobednički kolosek

Rukometaši Radničkog su u okviru 8. kola Super B lige sigurnom igrom došli do novih bodova, savladavši ekipu Bele Palanke rezultatom 41-26, poluvreme 21-11 i tako u ovom trenutku povratili lidersku poziciju na tabeli.
Domaći rukometaši su u meč ušli odlučno, maksimalno angažovano u nameri da povrate samopouzdanje nakon minimalnog poraza u Kuršumliji i dokažu i sebi i svojim navijačima da je to bio trenutak slabosti. Od samog početka se na njihovim licima videla maksimalna ozbiljnost, a tako su i krenuli dozvolivši gostima samo početno vođstvo. Karakteristična, motivisana odbrana je odmah na startu dala rezultata, što je dalo mogućnost za lake golove iz kontranapada. Rastrčani domaćin beleži prvu osetnu prednost već u 7. minutu ( 5-1).Imponovala je borbenost, briljirao je Ognjen Jovanović na golu, što je njegovim saigračima dalo niz raznovrsnih opcija u napadu, gde se posebno istakao brzonogi Mutavdžić u realizaciji kontri. Na odmor se odlazi dvocifrenom prednošću domaćina, 21-11.

Drugi deo igre ništa dobroga nije doneo gostima. Konstantno je rasla prednost domaćih, sve linije su odlično funkcionisale, Jovanović je nastavio one-man-show, što je dalo mogućnost stručnom štabu Radničkog da isproba većinu igrača, uigra određene taktičke varijante pred teške mečeve koje im predstoje. U 47. minutu na semaforu je stajalo velikih 15 golova prednosti ( 32-17) i do kraja je bilo samo pitanje razlike kojom će se meč završiti. Sve je funkcionisalo u redovima kragujevačkog super B ligaša, a vredno je napomenuti da je prve golove u ovom rangu takmičenja na svoj konto ubeležio poletarac iz škole Radničkog Strahinja Krkotić. U poslednjih desetak minuta, domaći su povukli ručnu, tako da je utakmica završena konačnim rezultatom 41-26.
U redovima Radničkog su se golgeterski istakli Miloš Mutavdžić i Dušan Medić sa po 7 pogodaka, dok su kod gostiju Radosav Stoiljković i Nikola Pavlović postigli po 5 golova.

Narednog vikenda u utakmici 9. kola SBRL za muškarce, Radnički će gostovati u Novoj Varoši, gde će ih dočekati ekipa Zlatara.
Radnički – Bela Palanka: 41-26 (21-11)
Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca :150
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović
Sedmerci: Radnički 3 (3), Bela Palanka 0 (0)
Isključenja: Radnički 14 min, Bela Palanka 12 min
Igrač utakmice : Ognjen Jovanović
Radnički : Stošić , Ristić 4, V.Stevanović 3, Mutavdžić 7, Lekić , Dobrosavljević 3 , Medić 7, Đerić ( 3 odbrane), Knežević 6, M.Stevanović 1, Radenović 1, Stanojev 3, Krkotić 2, Bogdanović 4 , Jovanović ( 17 odbrana), Janićijević .
Bela Palanka : Mitrović, Nikolić, Jovanović 4, Ilić, Stoiljković 5, Dimitrijević 3, Kostić 1, Veljković 3, Đorđević 1, Stanković ( 10 odbrana), Ristić 3, Milanović, Tenkaš, Miljković 1, Lazić ( 2 odbrane).

 

Izvor : srbijasport.net

Foto : RK Radnički / Andreja Kostadinović

Post Author: Milan

Ostavi komentar