Potpisani ugovori za finansiranje u oblasti sporta

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, u ime grada Kragujevca, potpisao je Ugovore o finansiranju i sufinansiranju programa u oblasti sporta za 2022. godinu sa predstavnicima 64 sportske organizacije i udruženja.

Prema rečima Stevovića, opredeljeno je 50 220 000 dinara za 64 programa koje će Grad finansirati u narednoj godini. Vodeći se strategijom i kategorizacijom iz 2017. godine, sportske organizacije i udruženja podeljene su u pet kategorija.

Opredelili smo veliki iznos za Sportski savez Kragujevca, jer želimo da finansiramo sedam trenera koji će omogućiti Kragujevčanima da potpuno besplatno treniraju sedam sportova, kazao je Stevović. Ovaj projekat, zasnovan na jedinstvenoj ideji i pristupu potrebama naše dece, Grad sprovodi sa Olimpijskim komitetom Srbije. Na taj način ćemo omogućiti povećanje regrutne baze, što nam je veoma važno. Krajnji cilj rada svakog sportskog kluba i udruženja je da iznedri vrhunske sportiste evropskog i svetskog ranga.

Ovo je prava renesansa u sportu i uveren sam da će većina klubova shvatiti potrebu i tendenciju Grada da sport podigne na značajno viši nivo.

Promenom Pravilnika, prvi put je kroz finansiranje godišnjih programa omogućeno i restrukturiranje sportske infrastrukture. Radovi na rekonstrukciji Atletskog centra privode se kraju. Atletski savez Srbije je prepoznao našu bitku za obnovu sportske infrastrukture i donirali su nam veoma vrednu teretanu. Uredili smo i streljanu u Sportskoj hali Jezero.

U narednom periodu očekujemo da se završi rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ „Đura Jakšić“, zatim, završavamo Atletski centar, koji će takođe biti potpuno rekonstruisan i sređen.

Pored ulaganja u komunalnu infrastrukturu, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić insistira na ulaganjima u sportsku infrastrukturu – u planu je skejt park, imamo budžetirana sredstva za atletsku stazu, kao i ozbiljnih naznaka za početak radova na fudbalskom stadionu „Čika Dača“.

U toku je i projektovanje nove borilačke sale u Velikom parku. Želimo da borilačkim sportovima omogućimo jedinstveni sportski objekat takve vrste. U sledećoj godini biće sređen i parter otvorenih bazena.

Raspodelom sredstava u oblasti sporta omogućena je i korekcija godišnjeg programa i omogućavanje određenog dela budžeta za vanredni program. U skladu sa ostvarenim rezultatima sportskih klubova, organizacija i udruženja u 2022. godini, biće omogućena korekcija godišnjih programa i za tu svrhu je opredeljeno preko deset miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar