Poraz u Šapcu na startu šampionata

Rukometaši Radničkog su u premijernom meču Arkus Superlige poraženi od favorizovane ekipe Metaloplastike, na gostujućem terenu u Šapcu rezultatom 29:27, poluvreme 13:11.

Debitant u superligi, Radnički je dobro otvorio utakmicu protiv bivšeg dvostrukog šampiona Evrope na vrućem terenu u Šapcu. Kragujevčani su u 6. minutu golom večeras izuzetno raspoloženog Vukovića prvi došli do prednosti (1:2) i igrali u egalu sve do sredine poluvremena (7:7, 16. min). Šapčani u tim trenucima pojačavaju ritam, čvrstom igrom u odbrani u narednih osam minuta serijom 4:0 prelaze u vođstvo (11:7, 24. min). To je bio znak za gostujuće rukometaše da se trgnu i blic-krigom za samo 4 minuta dolaze do izjednačenja (11:11, 28. min). Sa brza dva gola, ekipa iz Šapca odlazi na odmor vođstvom 13:11.

Na startu drugog dela igre, domaćin se bolje snalazi i ponova vraća četiri gola prednosti (15:11, 32. min), no igrači Radničkog se ubrzo vraćaju u igru, smanjuju rezultat i održavaju rezultatsku neizvesnost sve do 47. minuta i rezultata 24:23. Ogromno superligaško iskustvo domaćih igrača je stupilo na scenu, zaigravši maksimalno angažovano, stvorivši maksimalnu prednost od 5 golova prednosti (28:23, 50. min.). Kada su svi pomislili da su šapčani prelomili utakmicu, rukometaši Radničkog dodaju gas, raspoloženi Gemaljević skida par šuteva, ali do potpunog preokreta nije došlo nakon neiskorišćenog sedmerca i nekoliko vezanih šuteva, tako da je domaćin na kraju slavio konačnim rezultatom 29:27.

U redovima Metaloplastike najefikasniji su bili reprezentativac Vukašin Vorkapić sa 8 i Marko Srdanović sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Vuković sa 9 postignutih golova, a u stopu ga je pratio Miloš Prodanović sa 7 uspešnih šuteva na protivnički gol.

Igrač utakmice: Janko Gemaljević ( Radnički)

RK Metaloplastika – RK Radnički: 29:27 (13:11)

Šabac: Hala “Šabačka gimnazija”.
Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković
Sedmerci: Metaloplastika 3 (1), Radnički 7 (6)
Isključenja: Metaloplastika 8 min, Radnički 10 min

Metaloplastika: Dodić, Vorkapić 8, Jevtić 1, Kovačević, Pisarić, Srdanović 7, Lisica 2, Bomaštar, Aziz 6, Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić, Babić 2, Todorović 1, Brajević 2.

Radnički:  Gemaljević (17 odbrana, sedmerac), Stošić, Barudžić 5, Mutavdžić, Petrović, Dobrosavljević, Stanojević 1, Knežević 1, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 1, Bogdanović, Jovanović, Utvić 1, Vuković 9, Prodanović 7.

Narednog vikenda u okviru drugog kola Arkus superlige, ekipa Radničkog će ugostiti Šamot iz Aranđelovca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar