Poraz Radničkog u polufinalu Kupa posle velike borbe

Vaterpolisti Radničkog poraženi su u polufinalu Kupa Srbije, od domaće Crvene zvezde, rezultatom 11:10, posle velike borbe, pa tako neće u finalu braniti trofej osvojen prošle godine.

Kao što su i predstavnici klubova nagovestili u najavi, veliku ulogu na ovom turniru imao je umor klubova koji su imali evropska gostovanja sredinom nedelje, a samim tim i duže vreme njihovih protivnika koje su imali za odmor i pripremu za protivnike. Slično je bilo i u prvom polufinalnom duelu u kom je Partizan imao i dva gola prednosti protiv Novog Beograda, ali je aktuelni šampion na kraju slavio.

Crvena zvezda povela je iz prvog napada, sa igračem više, preko Marka Radovića, a minut pre isteka prve deonice Gavril Subotić realizovao je peterac (2:0). Kragujevčani su se dugo mučili u napadu, a konačno su probili led posle sedam minuta igre, kada je Filip Janković bio precizan iz pozicionog napada – 2:1.

Ipak, i druga četvrtina pripala je „crveno-belima“. Ubrzo su se „odlepili“ na tri gola „viška“ (4:1), posle čega se igralo gol za gol, pa je Radnički ipak poluvreme dočekao na „minus dva“ – 7:5.

Po istom receptu nastavljeno je i u trećoj četvrtini, ali se Radnički u poslednjoj deonici ipak vratio na „minus jedan“ (10:9). Burne reakcije izazvali su nedosuđeni peterac za Radnički i nekoliko drugih sudijskih odluka kada se rezultat lomio, no uprkos tome, Kragujevčani su imali veliki broj prilika za izjednačenje, ali ih je u tome osujetio odlično raspoloženi golman Mišović, koji je sa nekoliko dobrih odbrana u finišu odveo svoj tim u finale.

Pored pomenutog Mišovića, najzaslužniji za pobedu bili su Gavril Subotić sa četiri gola i Marko Radović i Miloš Vukićević sa po tri, dok je u ekipi Radničkog prednjačio Nikola Lukić sa četiri gola, a Stefan Branković i Filip Janković dodati su po dva.

Zvezda se u nedelju, od 20 časova, u finalu sastaje sa ekipom Novog Beograda, koja je u prvom polufinalnom okršaju bila bolja od Partizana, rezultatom 14:9.

Radnički – Crvena zvezda 10:11 (1:2, 4:5, 3:3, 1:2)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Virijević i Anđelić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk, Gavrilović, Ukropina 1, Poznanović, Pljevančić, Drašković, Lukić 4, Vrlić, Todorovski, Antić. Trener: Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković, Subotić 4, Danković, Banićević, Basara, Vukićević 3, Seman 1, Milojević, Radović 3, Ivanović, Gavrilović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar