Poraz Radničkog na startu polufinalne serije

Vaterpolisti Radničkog pretrpeli su poraz na startu polufinalne serije, na svom bazenu, od ekipe Šapca, rezultatom 8:7.

Kao što je i očekivano, okršaj ovih rivala doneo je mnogo uzbuđenja i neizvesnosti. Kragujevčani nisu koristili svoje šanse na početku, što su Šapčani, predvođeni Srđanom Vuksanovićem, iskoristili i stekli veliku prednost na kraju prve četvrtine (3:0).

Na samom startu druge deonice Radnički je probio led preko Toholja, posle čega je Radulović doveo Radnički na „minus jedan“ – 3:2.

Usledio je period igre sa dobrim odbranama na obe strane, pa se na izjednačenje domaćih sačekalo do početka drugog poluvremena, kada je precizan bio Strahinja Rašović – 3:3. Vuksanović je odmah vratio Šapčane u vođstvo, ali je Radnički ipak preokrenuo pogocima Kruga i Ukropine i u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom – 5:4.

Iako je Radnički bio u naletu i seriji 5:1, drama je tek sledila. Ćetković je dva puta donosio gostima egal, da bi novi preokret izrežirao Vuksanović sredinom četvrtine – 7:6. Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno minut pre kraja, pogotkom Đorđa Vučinića (8:6), a Toholj je u samom finišu uspeo samo da ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu sa četiri gola bio je Srđan Vuksanović, bivši igrač Radničkog i jedno od dva zimska pojačanja koja su igru Šapčana podiga na viši nivo.

Polufinalna serija igra se u dve dobijene utakmice. Revanš je na programu u subotu, od 18 časova, u Šapcu, a eventualni treći meč u sredu, u Kragujevcu.

Radnički – Šabac 7:8 (0:3, 2:0, 3:1, 2:4)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Anđelić i Stanojević.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković, Toholj 2, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić, Panić, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 1, Tonković, Janković, Vuksanović, Stojanović, Velkić 1, Vukadinović 4, Ćetković 2. Trener: Vasović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar