Poraz koji ne boli

Košarkašice Radničkog su u zaostaloj utakmici 14. kola Ženske lige Srbije poražene, posle produžetka, od ekipe ŽKK Kraljevo rezultatom 70:76 (9:19, 15:21, 14:10, 26:14, 6:12).

Trener Milovanović je imao na raspolaganju samo 7 zdravih košarkašica pred duel sa jednom od najboljih ekipa u prvenstvu. Da muka bude još veća, u 2. minutu meča se povredila Ajša Hadžić, a na početku druge četvrtine, Vanja Popludijević je zaradila isključujuću grešku i samim tim, Radnički je ostao do kraja meča sa petorkom na terenu bez moguće izmene.

Sve je mirisalo na laku pobedu favorizovanih gošći koje su na kraju prvog dela igre imale 10 poena prednosti, a na veliki odmor otišle sa još većih 16. Borile su se mlade Kragujevčanke koliko god su mogle i uspevale da zadrže protivnika na pristojnoj distanci.

Nakon petnaestominutne pauze Crvene dame kreću bez ikakvog respekta u borbu sa Kraljevčankama. Smanjuju razliku na jednocifrenu, čak i prete spuštanjem prednosti gošći na dva poseda, ali iskusne izabranice trenera Simića odbijaju svaki napad i na isteku 30. minuta ipak imaju „sigurnih“ 12 poena razlike.
Kada su gošće na isteku 3. minuta poslednjeg perioda povele sa 15 poena razlike, delovalo je da Radnički više nema šanse za povratak u meč. Nisu tako mislile mlade košarkašice Radničkog, pogotovo maestralna Andrijana Vuković, koja je samo u tom periodu igre postigla 14 poena i uz pomoć svojih saigračica vratila svoj tim u potpunosti u utakmicu. Kraljevčanke su na svega dvadesetak sekundi do kraja meča, imale priliku da iz kotranapada stave tačku na utakmicu, ali su promašile zicer, dok je Isidora Biševac pogotkom sa poludistance donela izjednačenje Radničkom. Da se dramatična scena ne završi istog trenutka, pobrinule su se gošće koje na 1.7 sekundi do kraja gube loptu i daju šansu Crvenim damama da u poslednjem napadu dođu čak i do pobede. Mladost i neiskustvo je učinilo svoje, spetljale su se, i meč je otišao u produžetak.

U ekstra periodu, duga klupa gostujuće ekipe donosi rezultat. Za tri minuta igre u produžetku, prednost ekipe iz Kraljeva odlazi na +10. Tada je ipak bilo jasno da neće biti iznenađenja. Malobrojna publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila obe ekipe, a posebno mlade košarkašice Radničkog koje su odigrale hrabro i pokazale da se na njih može računati u budućnosti.

Najbolje u gostujućem sastavu su bile Aleksandra Račić i Rejven Nortkros-Bejker koje su postigle po 16 poena i Milena Laković sa 6 poena ali i sjajnih 17 skokova.

Kod Crvenih dama su odličan meč odigrale Neda Vasović (odigrala svih 45 minuta) sa 6 poena i 12 skokova i Andrea Glomazić sa 17 poena, 6 skokova i 6 asistencija (ali i 11 izg.lopti).

Poseban pasus odvajamo za najbolju igračicu utakmice iako je deo poražene ekipe. Andrijana Vuković je održala čas košarke u SBB hali Jezero. Juniorka Radničkog je nosila svoju ekipu sve vreme i preuzela ulogu lidera. Kraljevčanke nisu imale rešenje u odbrani za sjajnu Kragujevčanku. Meč je završila sa 28 poena, 7 skokova i 3 asistencije uz ukupan indeks korisnosti 34, koji bi sigurno bio i veći da je u produžetku pronašla još koji atom snage. Radnički je izgubio meč, ali je dobio budućeg vođu tima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar