Poraz “crvenih” na zatvaranju sezone

Današnjim porazom na gostovanju beogradskom Čukaričkom, fudbaleri Radničkog 1923 zaključili su jednu od svojih najuspešnijih sezona u superligaškoj konkurenciji, koju završavaju na visokoj osmoj poziciji prvenstvene tabele. Šumadinci su u jednoj utakmici koja za njih nije imala veći takmičarski značaj pružili sasvim pristojan otpor finalisti Kupa Srbije, ali nedovoljan da izbegnu poraz na zatvaranju sezone – 1:2 (1:2).

Izostanak nekolicine standardnih prvotimaca primorao je stratega “crvenih” Dejana Joksimovića na promenu formacije, pa su tako Kragujevčani posle dužeg vremena opet zaigrali sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Takođe, ova utakmica predstavljala je i lepu priliku za mlađe igrače i one sa nešto manjom minutažom u proteklom delu sezone da demonstriraju svoje igračke kvalitete i eventualno zarade veći kredit kod stručnog štaba.

Ono što je svakako bilo upečatljivo, to je da su izabranici trenera Dejana Joksimovića tokom svih devedeset minuta igre mogli da uživaju u podršci svojih najvernijih navijači, koje su priredili takvu atmosferu kao da se današnja utakmica igrala na stadionu “Čika Dača”.

Od prvog minuta bilo je jasno da su Šumadinci na Banovo brdo došli sa namerom da se nadigravaju sa favorizovanim domaćinom, što je već samo po sebi nagoveštavalo reprizu prethodnog duela ove dve ekipe na istom stadionu, gde je sve “praštalo” po terenu.

Stvorili su Kragujevčani nekoliko solidnih akcija na samom početku utakmice, a najozbiljnija je bila ona iz 9. minuta, kada je Đorđe Jovanović poslao oštru loptu pred gol Čukaričkog, koju Luka Milunović nije stigao da skrene u mrežu.

Domaćin je prvi put ozbiljnije zapretio u 13. minutu. Ivanović je centrirao, a Lučić sa ivice peterca tukao preko gola. Ipak, tri minuta kasnije Beograđani stižu do vođstva. Roganov centaršut sa desne strane Luka Stojanović je dobro odmerenim udarcem glavom sa nekih šest-sedam metara pretvorio u pogodak.

Usledio je ekspresan odgovor Kragujevčana preko kapitena Miloša Vidovića, koji je posle akcije Jovanovića i Milunovića došao do “ničije” lopte, koju je potom proturio kroz noge golmanu Čukaričkog Nemanji Beliću.

Međutim, tek što su krenuli sa centra, Beograđani vraćaju prednost na svoju stranu. Ponovo se u ulozi egzekutora našao Luka Stojanović, ovoga puta nakon prodora i povratne lopte snažnog Bademosija.

Nakon prave goleade u prvih dvadeset minuta igre usledio je period blagog zatišja na terenu koji je potrajao do 34. minuta, kada se posle sjajne akcije fudbalera Čukaričkog Luka Stojanović našao u idealnoj poziciji da kompletira het-trik, ali ga je u toj nameri nepropisnim startom sprečio Dajan Ponjević, zbog čega je dobio žuti karton, a Čukarički priliku da uveća prednost iz kaznenog udarca. Ipak, golman Radničkog 1923 Stojan Leković pročitao je nameru kapitena Čukaričkog Marka Docića i odbranio njegov udarac sa jedanaest metara.

Imali su Kragujevčani pred sam odlazak na odmor idealnu priliku da po drugi put ponište vođstvo domaćina. Krajišnik je idealno centrirao, a iskusni Luka Milunović sa manje od pet metara glavom šutirao direktno u golmana Belića.

Drugo poluvreme otpočelo je šansom Badamosija, koji je uspeo da zaobiđe Lekovića, ali ne i da uputi dovoljno dobar završni udarac. Potom je Leković zaustavio nezgodan udarac Ivanovića, dok je u nastavku akcije Docić šutirao preko gola. Korpulentni Bademosi je u 57. minutu nadvisio u skoku mladog Miličića, ali je lopta nakon njegovog udarca glavom završila preko gola.

Usledila je potom druga stopostotna prilika za Šumadince, ovoga puta za Luku Zorića, koji nije uspeo da kazni kardinalnu grešku štopera domaće ekipe Drezgića.

Mogao je ovaj promašaj da obije o glavu Kragujevčanima samo par minuta kasnije, kada je Leković skinuo zicer Lučiću. Bilo je to ujedno i poslednje uzbuđenje na današnjoj utakmici, koja je okončana u korist domaćeg tima.

Radnički 1923 je tako svoju drugu uzastopnu sezonu u superligaškoj konkurenciji okončao na osmoj poziciji sa 42 osvojena boda, što je ujedno drugi najbolji rezultat “crvenih” u domaćem prvenstvu od osnivanja kluba.

Izabranici trenera Dejana Joksimovića sada idu na zasluženi odmor, a ponovo će se okupiti već sredinom juna za kada je planiran početak priprema za novu prvenstvenu sezonu, koja startuje 22. jula.

ČUKARIČKI – RADNIČKI 1923 2:1 (2:1)

BEOGRAD
Stadion: FK Čukarički.
Gledalaca: 200.
Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo).
Pomoćnici: Jovan Grujić, Oliver Petrović (obojica iz Niša).
Strelci: Stojanović u 16. i 21. minutu za Čukarički, a M. Vidović u 18. minutu za Radnički1923.
Žuti kartoni: Docić, Tošić, Drezgić (Čukarički), Tomović, Ponjević, Evandro, M. Vidović (Radnički 1923).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan (od 57. Stevanović), Tošić, Drezgić, Serafimović (od 57. Kovačević), Sisoko, Docić, Ivanović, Stojanović (od 71. Miladinović), Lučić (od 82. Janković), Bademosi (od 82. Spasojević). Trener: Dušan Kerkez.

RADNIČKI 1923: Leković, Miličić, Mitrović, Tomović (od 85. U. Vidović), Ponjević, Malić, M. Vidović, Krajišnik (od 61. Milojević), Zorić (od 79. Srnić), Jovanović (od 85. Petrović), Milunović (od 61. Evandro). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar