Podmlađeni Radnički potopio Nais, Kojić debitovao golovima

Vaterpolisti Radničkog nastavili su sa pobedama u ovosezonskim utakmicama, pošto su u četvrtom kolu Super lige Srbije savladali niški Nais, na svom bazenu, rezultatom 17:7.

Ponovo su Kragujevčani izveli podmlađeni sastav, pola tima su činili kadeti i juniori, a ovoga puta su čak trojica šesnaestogodišnjaka, Vuk Kojić, Ognjen Madžarević i Vlado Martinović, zabeležila debi u seniorskoj konkurenciji. Kojić će debi upamtiti po dva postignuta pogotka, a u strelce se upisao i Madžarević.

I u takvom sastavu, sve vreme su izabranici Uroša Stevanovića držali konce u svojim rukama. Prve dve četvrtine rešili su u korist identičnim rezultatom – 4:1, pa je već na poluvremenu (8:2) svima bilo jasno kako će se završiti utakmica.

Zadržali su Kragujevčani čvrstu odbranu do sredine poslednje deonice, u kojoj su u tri navrata imali 11 golova „viška“, a u finišu su se malo opustili i dopustili Nišlijama da uvećaju golgeterski saldo.

Najefikasniji akter susreta bio je kapiten Filip Janković sa pet golova, Marko Radulović je postigao tri, a Stefan Branković i Vuk Kojić po dva, koliko i deca Radničkog, Luka Vulović i Jovan Tanasijević, na drugoj strani.

U narednom kolu, pred Šumadincima je gostovanje Crvenoj zvezdi, a 15. novembra očekuje ih premijera Lige šampiona, sa grčkim Vuljagmenijem, u Kragujevcu.

Radnički – Nais 17:7 (4:1, 4:1 3:1, 6:4)

KRAGUJEVAC – Sudije: Milović i Srećković.

RADNIČKI: Milutinović, Branković 2, Stanojević 1, Janković 5, Martinović, Antić, Kojić 2, Madžarević 1, Pljevančić 1, Radulović 3, Lukić, Poznanović 1, Todorovski, Gavrilović 1. Trener: Stevanović.

NAIS: I. Lazić, P. Mitrović, Pejić, Vulović 2, Janjić 2, Vujović 1, O. Tomić, Ćetković, Tanasijević 2, Šilj, Boljović, D. Lazić, V. Tomić, M. Mitrović. Trener: Luković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar